Λαμπρό προδιαγράφεται το μέλλον της Panamera

Σχετικά άρθρα

Porsche-Panamera-Turbo-2016-01

Σε δηλώσεις του κατά το λανσάρισμα της νέας γενιάς του υπερ – σεντάν της Porsche, o CEO του ομίλου Oliver Blume υποστήριξε πως οι πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 20.000 τον χρόνο. Ενδεικτικά, το 2015 έκλεισε στα 17.200 κομμάτια.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IHS, ο επικεφαλής της Porsche έχει την άνεση για μεγαλύτερη αισιοδοξία όσον αφορά τους αριθμούς. Οι προβλέψεις της, φέρνουν την Panamera στις 35.444 πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2020. Συγκριτικά, η 7αρα αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο της πίτας κατά 30% -51.825 ταξινομήσεις- ενώ ο «αιώνιος αντίπαλος» S Class θα πέσει 29%, στις 79.044.

Διάβασε επίσης:

Ο μέσος όρος της τωρινής γενιάς της Pamera ανέρχεται στις 21.250 μονάδες ετησίως, με το συνολικό απολογισμό να πλησιάζει τις 150.000 σε 7 χρόνια κυκλοφορίας. Διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος, αλλά δεν περνάει καν δίπλα από τα νούμερα που σημειώνουν τα SUV της Porsche, με μπροστάρη την Macan πια και την Cayenne να ακολουθεί.

Η Panamera συνδυάζει ιδανικά την πολυτέλεια με τα αγωνιστικά γονίδια της Porsche,

ανέφερε ο Blume και συνέχισε:

Γυρίζει το ‘Ring στον χρόνο της προηγούμενης 911 GT3 και έχει το ίδιο σύστημα τετραδιεύθυνσης με την φετινή Turbo. Θέλουμε να προσεγγίσουμε νεαρούς επιχειρηματίες, που έχουν στήσει τις δικές τους εταιρίες και τα δικά τους projects (βλέπε Elon Musk και Mark Ζuckenberg).

Στα πλαίσια αυτής της “νεανικοποίησης” σχεδιάζεται μια shooting brake έκδοση, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης version της Mercedes CLS. Ωστόσο, η Porsche δεν θα προσφέρει τη νέα Panamera και σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο (LWB).

Επιπλέον, η Porsche έδωσε και τον online configurator της νέας Panamera, που μπορείς να τον βρεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...