GP Αυστρίας 2016: Επίλογος

Σχετικά άρθρα

P-20160703-02024_HiRes JPEG 24bit RGB News

Το GP της Αυστρίας τελείωσε με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton. Βέβαια η νίκη αυτή του Βρετανού θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο και το χρόνο που αυτή ήρθε. Ο αγώνας στο Red Bull Ring έδειξε, από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ότι θα είναι απρόβλεπτος και συναρπαστικός. Και αντιθέτως με τον αγώνας του Μπακού, που μας έδωσε μόνο τα κτήρια, ο αγώνας στην Αυστρία μας έδειξε το πόσο δυνατά συναισθήματα μπορεί να δώσει στο φίλαθλο κοινό της μια παραδοσιακή πίστα της Formula 1, αλλά και το ίδιο το άθλημα. Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση του αγώνα και πάλι από το τέλος της κατάταξης προς την κορυφή.

2016 Austrian Grand Prix, Sunday

Στην 22η θέση βρέθηκε ο Daniil Kvyat, ο οποίος συνέχισε τα αρνητικά του αποτελέσματα με την Toro Rosso, εγκαταλείποντας ακόμα έναν αγώνα. Μία θέση πιο πάνω βρέθηκε ο Sebastian Vettel, ο οποίος εγκατέλειψε λόγο κλαταρίσματος στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Προσωπικά δεν γνωρίζω αν αυτό το κλατάρισμα προήλθε λόγο υπερβολικής φθοράς, αλλά πιστεύω ότι δύσκολα μία ομάδα σαν την Ferrari να μην γνωρίζει την αντοχή των ελαστικών των μονοθεσίων της. Στις θέσεις 20 και 19 βρέθηκαν οι Massa και Hulkenberg, καθώς και οι δύο εγκατέλειψαν για διαφορετικούς λόγους. Θα σταθώ λίγο στον Hulkenberg, μιας και ο Γερμανός τον τελευταίο καιρό βλέπει συνέχεια την πλάτη του Sergio Perez, κάτι που δείχνει να μην μπορεί να το διαχειριστεί αγωνιστικά.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Race Day - Spielberg, Austria

Στη 18η θέση βρέθηκε μία McLaren-Honda και πιο συγκεκριμένα αυτή του Fernando Alonso. O Ισπανός έμεινε από ERS, και εγκατέλειψε ακόμη μία φορά σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να κερδίσει μία θέση στην 10αδα. Ο Sergio Perez βρέθηκε στην 17η θέση, ο οποίος και αυτός με την σειρά του εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο του αγώνα, λόγο προβλήματος στα φρένα του μονοθεσίου του.

Μία θέση πιο ψηλά βρέθηκε ο Rio Haryanto, με την MRT, ενώ στην 15η ήταν η πρώτη από τις δύο Sauber με τον Markus Ericsson. Ο Σουηδός οδηγός έδειξε καλό πρόσωπο στους πρώτους γύρους, με τον αγώνα του απλά να τελειώνει αρκετά νωρίς, λόγο έλλειψης ρυθμού. Η Renault του Kevin Magnussen βρέθηκε στην 14η θέση, με τον Δανό να ταλαιπωρείται αρκετά και πάλι από το προβληματικό σασί της Γαλλικής εταιρείας. Στην 13η θέση βρέθηκε η δεύτερη Sauber, του Felipe Nasr, με τον Βραζιλιάνο στους τελευταίους δύο αγώνες να δείχνει ένα καλό πρόσωπο, κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις αναλογικά του μονοθεσίου του.

nico-rosberg-ap

Στην 12η θέση βρέθηκε ο Joylon Palmer. Ο Βρετανός οδηγός κατάφερε να κλείσει τον αγώνα με ένα καλό πλασάρισμα, με το αποτέλεσμα αυτό να του τονώσει σίγουρα την ψυχολογία για καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον. Την προτελευταία μη βαθμολογούμενη θέση κατέλαβε ο Esteban Guttierez, με την προβληματική Haas, με την αμερικάνικη ομάδα να δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό εξέλιξης των υπόλοιπων ομάδων.

Δέκατος τερμάτισε ο Pascal Wehrlein, με την MRT Mercedes, με τον Γερμανό πιλότο να είχε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο, καταφέροντας παράλληλα να δώσει τον πρώτο βαθμό στην ομάδα του. Οι προηγούμενοι 2 βαθμοί που είχε κερδίσει η MRT ήταν πριν 2 χρόνια στο GP του Μονακό με τον Jules Bianchi.

Sebastian Vettel

Ένατος τερμάτισε τον αγώνα ο Valtteri Bottas. O Φινλανδός κατάφερε να πάρει μόλις 2 βαθμούς σε μία πίστα που ταιριάζει στην ομάδα της Williams, καθώς η Βρετανική ομάδα δείχνει μία κάθετη πτώση απόδοσης, που κατά την άποψή μου οφείλεται στην αδιαφορία του οδηγικού της διδύμου. Από την μία ο Bottas ίσως ψάχνεται για την Ferrari, και από την άλλη ο Massa δείχνει κουρασμένος.

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz δίνοντας ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Toro Rosso, και προσθέτοντας άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Οι μετοχές του Ισπανού έχουν εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο της F1 με το όνομά του να ακούγεται για την Ferrari το 2017, παρά την ανανέωση του με την Red Bull.

Έβδομος τερμάτισε τον αγώνα ο Romain Grosjean, καθώς ο αγώνας του Γάλλου ήταν αρκετά τυχερός, με την 7η θέση να είναι εν μέρη πλασματική, σε σχέση με την απόδοση του μονοθεσίου του. Στην 6η θέση κατάφερε να πάρει ο Jenson Button, με τον Βρετανός πρωταθλητής να δίνει βαθμούς στην McLaren, η οποία όπως δήλωσε και ο ίδιος, θέλει ακόμα αρκετή βελτίωση.

Archivnummer: D306405

Μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα συναντάμε τον Daniel Ricciardo, ο οποίος μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δείχνει μια αγωνιστική κάμψη. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Nico Rosberg, για τον οποίο το μόνο που μπορείς πλέον να πεις είναι ότι δεν αντέχει την έντονη πίεση. Στο συμβάν που είχε με τον Hamilton είχε καθαρή ευθύνη, όπως επίσης ευθύνεται και για την απόδοσή του στους 10 τελευταίους γύρους.

Τρίτος και με ήρεμο αγώνα ήταν ο Kimi Raikkonen, o οποίος έδωσε ένα απροσδόκητο βάθρο στην Scuderia Ferrari. Η απόδοση του “Iceman” ήταν και πάλι στα ίδια επίπεδα με αυτές του παρελθόντος, και η θέση του στην Ferrari για το 2017 μάλλον έχει χαθεί. Ποτέ όμως μην λες ποτέ…

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Max Verstappen, με τον ”μικρό’ να δείχνει την κλασική του ταχύτητά, αλλά και αποφασιστικότητα, καταφέρνοντας εκτός του βάθρου, αλλά και μία νίκη έναντι του Ricciardo.

F1 - AUSTRIA GRAND PRIX 2016

Νικητής του GP της Αυστρίας ήταν ο Lewis Hamilton, o οποίος έδειξε ψυχική δύναμη αλλά και επιμονή για να πάρει αυτήν τη νίκη, η οποία τον φέρνει πιο κοντά στην βαθμολογία με τον Nico Rosberg. Ο Βρετανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να φτάσει πίσω από τον teammate του και να τον περάσει, παρόλο που φορούσε τη σκληρότερη γόμα.

Το επόμενο GP είναι στην έδρα του Lewis Hamilton, ο οποίος σε περίπτωση νίκης θα μειώσει ή ακόμα θα περάσει μπροστά στην βαθμολογία των οδηγών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...