H McLaren σκέφτεται τετραθέσιο

Σχετικά άρθρα

Mclaren-logo

Η Porsche έχει την Panamera, η Ferrari έχει την GTC4Lusso, θα μπορούσε τώρα η McLaren να σχεδιάζει το δικό της τετραθέσιο οικογενειακό supercar; Η εταιρεία έχει παράξει στο παρελθόν ένα σπορ τριθέσιο αυτοκίνητο, το θρυλικό McLaren F1, στο οποίο το κάθισμα του οδηγού βρίσκεται στο κέντρο και στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο ακόμα καθίσματα, αλλά η ιδέα ενός πλήρως λειτουργικού τετραθέσιου δεν έχει ακόμη διερευνηθεί. Όταν ρωτήθηκε ο  διευθυντής επικοινωνίας της McLaren, Duncan Forrester, σχετικά με δυνατότητα παραγωγής ενός τετραθέσιου supercar, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει αυτή η ιδέα και τόνισε ότι τίποτα δεν είναι ακόμα σαφές.

Πιστεύω ότι θα παίξουμε με αυτό, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει πολλή όρεξη για μια οικογενειακή McLaren.

Η McLaren έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να διευρύνει την γκάμα της, πέρα ​​από τις τρέχουσες τρεις κατηγορίες οχημάτων: Sport Series, Super Series και Ultimate Series. Πως θα μπορούσε λοιπόν να ενσωματώσει ένα μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο σε αυτές τις σειρές; Ένα ενδεχόμενο είναι η εταιρεία να αναπτύξει μια εκδοχή της 570S, με μακρύτερο μεταξόνιο αλλά όπως εξηγεί ο Forrester, υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ένα όχημα τριών θέσεων δηλώνοντας:

Εάν λέγατε σε ένα σχεδιαστή “φτάσε στα όρια σου” φυσικά και θα ήθελε να δημιουργήσει ένα σπορ αυτοκίνητο 2+2 θέσεων. Αλλά το θέμα είναι, εάν επρόκειτο για τριθέσιο, το άμεσο σημείο αναφοράς γι’ αυτό είναι η McLaren F1. Έτσι ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο είναι, προς το παρόν, μόνο μια ιδέα. Πρέπει να σκεφτούμε και να αναρωτηθούμε: πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε ξανά; Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;

Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση των πελατών και τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου. Η εταιρεία δεν έχει καμία όρεξη για ένα SUV με σκοπό να ανταγωνιστεί την Lamborghini Urus ή την Porsche Cayenne. Όπως είπε ο Forrester:

Εμείς δεν πρόκειται να φτιάξουμε ένα SUV, μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε κατασκευάσει το καλύτερο διθέσιο, κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο. Γι’ αυτό είμαστε γνωστοί και αυτό είναι η δύναμή μας.

Αυτό είναι το DNA μας και αυτό ζητούν οι πελάτες μας. Σήμερα, αλλά και στο μέλλον, όπως μπορούμε με ασφάλεια να προβλέψουμε, οι πελάτες δεν πρόκειται να έρθουν στη McLaren λέγοντας “Αυτό που πραγματικά θέλω είναι ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά 30 εκατοστά μακρύτερο”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...