Στο Detroit η παρουσίαση της νέας BMW Σειρά 5

Σχετικά άρθρα

bmw 5-series

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης την νέας G30 σειράς 5 με την παρουσίαση της να γίνεται τελικά στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2017 και η παραγωγή της να ξεκινάει λίγο αργότερα. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν την BMW να παρουσιάζει τις επίσημες φωτογραφίες μέσα στο καλοκαίρι, με την πρώτη παρουσίαση να γίνεται στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, αλλά τελικά αυτό δεν θα ισχύσει γιατί εκεί η BMW θα φέρει την νέα Χ2. Με τον τρόπο αυτό, η BMW θα καλύψει τις δύο μεγάλες εκθέσεις αφού δεν θα παρουσιάσει κάποιο άλλο σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία αυτό το διάστημα.

Η νέα Σειρά 5 θα βασίζεται στην CLAR πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη στην Σειρά 7, ενώ θα χρησιμοποιηθεί από τις επόμενες γενιές των 3-Series, 4-Series και 6-Series. Η πλατφόρμα κάνει χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, CFRP, σύνθετα υλικά και αλουμίνιο, επιτρέποντας στην νέα 5-Series να ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά λιγότερα από την τωρινή γενιά. Το ντιζάιν θα αποτελεί εξέλιξη του σημερινού μοντέλου, αλλά με πιο σύγχρονες πινελιές για να ξεχωρίζουν.

Η BMW θέλει να κάνει την νέα Σειρά 5 ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα της κατηγορία για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσει πολλά τεχνολογικά συστήματα που είδαμε στην Σειρά 7. Μερικά από αυτά να είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive με οθόνη αφής και gestures, που υποστηρίζει Apple play και Android Auto καθώς και φώτα laser. Θα διαθέτει ακόμη και σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα είναι ακόμα πιο εξελιγμένο από αυτό που έχει η Σειρά 7. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Σειρά 5 μπορείς να διαβάσεις εδώ.

ΠηγήBMW Blog

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...