H Italdesign ψάχνει συνεργασίες για να ανεξαρτητοποιηθεί από το VW Group

Σχετικά άρθρα

autowp.ru_italdesign_logo_1

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Italdesign ανήκει από το 2010 στην Lamborghini, και κατ’επέκταση στην Audi, με όποια concepts έχει παρουσιάσει αυτά τα χρόνια να αφορούν αποκλειστικά τις εταιρίες του VW Group.

O θρυλικός οίκος, όμως, θέλει να επεκτείνει την πελατειακή της βάση, καθώς έχει γίνει υπερβολικά εξαρτημένη από την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης. Γι’αυτό και είναι στην αναζήτηση γνωστών εταιρειών τεχνολογίας, όπως της Apple και της Google, καθώς και της ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla.

Italdesign GTZero 3

Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος του νέου CEO της Italdesign, Jorg Astalosch, που όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν τον προσέγγιζε η Google ή Apple, απάντησε:

Ειλικρινά, θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους.  Μπορεί να είναι και η Tesla, επίσης. Και νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλές περισσότερες startups, ειδικά στην Αμερική. Θα ήθελα να οικοδομήσουμε νέες συνεργασίες με σημαντικούς παράγοντες σε όλες τις σχετικές αγορές.

Sponsored: Dassault Systemes - Giugiaro

Το 2015, το 95% των εσόδων, ύψους €197 εκατομμυρίων, της Italdesign, προήλθε από το VW Group. Παράλληλα, και εκτός των projects της περί αυτοκινήτων η Italdesign ψάχνει, επίσης να επεκτείνει την παρουσία της και στο βιομηχανικό σχέδιο, μια “λεωφόρος” που έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες σε παρόμοιους οίκους, όπως ο Pininfarina. Επί του παρόντος, μόνο το 5% των εσόδων της Italdesign προέρχεται από αυτό το τομέα.

e21b0_Engineering.jpg.1600x0_q85_box-0,35,1600,811_crop_detail

Σύμφωνα με την εταιρία, το 15% των εσόδων του 2015 προήλθαν από το σχεδιασμό, το 25% από τα πρωτότυπα και 60% από την μηχανικής άποψης προϊόντα. Η Italdesign έχει περίπου 1000 άτομα προσωπικό και κατασκευάζει 500 με 600 πρωτότυπα, εκθεσιακά αυτοκίνητα και προ-παραγωγής μοντέλα κάθε χρόνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...