Η απόκτηση της Formula 1 από την Apple φαντάζει λογική

Σχετικά άρθρα

apple-f1-steering-wheel

Δεν αποτελεί είδηση πως η Apple σχεδιάζει να εισέλθει στο χώρο της αυτοκίνησης, με το Apple Car, το πρώτο της αυτοκίνητο που αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αυτόνομο, να κάνει την εμφάνιση του κάπου στο 2019.

Σύμφωνα με τον blogger για θέματα σχετικά με την Formula 1, Joe Saward, η Apple σχεδιάζει να προωθήσει αυτή τη δημιουργία της, με πολύ επιθετικό και ηχηρό τρόπο, την απόκτηση της F1. Το αφεντικό της Formula 1, Bernie Ecclestone, έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις και έχει ορίσει την τιμή πώλησης του 35%, που βρίσκεται στα χέρια της CVC Capital Partners, στα 6 δις λίρες (περίπου 8 δις δολάρια). Η Apple σαφώς και διαθέτει αυτό το ποσό, έχει νόημα όμως να το επενδύσει με αυτόν τον τρόπο; Να υπενθυμίσουμε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν πως παρόμοιο ενδιαφέρον με την Apple έχει εκφράσει και η Αμερικάνικη επενδυτική εταιρία RSE Ventures, σε συνεργασία με την Qatar Sports Investments.

Και μπορεί το ενδεχόμενο να ακούγεται τρελό και εκτός πραγματικότητας, οι λόγοι όμως που το καθιστούν ρεαλιστικό και αρκετά πιθανό είναι πολλοί. Αρχικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα λειτουργήσει ως “κράχτης” για το επερχόμενο Apple Car, εδραιώνοντας την Apple στα μάτια του κοινού ως μια εταιρία που μπορεί να κατασκευάσει (και) αυτοκίνητα. Επίσης, η απόκτηση της F1 θα σηματοδοτήσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την απόκτηση επαφών με πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων εντός F1 καθώς και την δυνατότητα άσκησης επιρροής στο διοικητικό όργανο της F1, που επίσης διαχειρίζεται και τα δικαιώματα της Formula E.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το γεγονός πως η Apple διαθέτει τη δική της πλατφόρμα παροχής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Apple TV) και με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτούσε και τα δικαιώματα live streaming των αγώνων, τότε ίσως να έχουμε ένα ακόμα κομμάτι του παζλ.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να διαπιστωθεί αν ευσταθούν, τα πιθανά οφέλη πάντως της Apple από μια τέτοια κίνηση είναι υπαρκτά.

ΠηγήJoe Saward

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...