Η Imola υπέγραψε συμφωνία για το Ιταλικό GP

Σχετικά άρθρα

satellite_imola

Η διοίκηση της πίστας της Imola ήρθε σε συμφωνία με τον Bernie Ecclestone, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τον αγώνα της Ιταλίας από το 2017, όμως η υλοποίηση του κρύβει ένα μικρό twist.

Για να ξανά δούμε τα μονοθέσια της F1 στην ιστορική πίστα Autodromo Enzo e Dino Ferrari, μετά από 11 χρόνια, θα πρέπει πρώτα να δώσει την έγκρισή της ιταλική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο πρόεδρος του Automobile Club d’Italia, Angelo Sticchi Damiani, συνεχίζει να υποστηρίξει την πίστα της Monza, παρά τα οικονομικά προβλήματα της τελευταίας, με τον Ecclestone να αναφέρει ότι παρότι η Imola έχει υπογράψει τη συμφωνία, δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν δώσει την έγκριση της το ACI.

Εκπρόσωποι της Imola βρέθηκαν στον αγώνα του Silverstone για να συναντηθεί με τον Ecclestone, και ένα πιθανό σενάριο θα μπορούσε να είναι μια “εναλλασσόμενη” συμφωνία, όπως κάνει το Hockenheim και το Nurburgring, που μοιράζονται το γερμανικό GP. Παρόλα τα, η Imola έχει δηλώσει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει τον αγώνα μόνη της.

imolagp

Ο πρόεδρος της πίστας, Uberto Selvatico Estense, δήλωσε:

Ο Bernie ξέρει ότι είμαστε διαθέσιμοι. Και μας έστειλε μια πρόταση, η οποία θα υπογραφεί και να σταλεί πίσω σε αυτόν. Θα είμαστε πολύ ευτυχείς να έχουμε την F1 πίσω στην Imola. Κύρια προσπάθεια μας είναι να επιτύχουμε αυτό το είδος του αποτελέσματος.

Εξαρτάται μόνο από τον Angelo Sticchi Damiani. Νομίζω ότι είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Έχουμε μια συμφωνία με τον Bernie, και χρειαζόμαστε μόνο την έγκριση της εθνικής αθλητικής αρχής. Εάν στο μέλλον δεν υπάρξει ένα ιταλικό GP, θα είναι μόνο πρόβλημα του κ Sticchi Damiani, ο οποίος δεν επιτρέπει αυτή τη συμφωνία.

Ο Stefano Bonaccini, πρόεδρος της περιοχής Emilia-Romagna, μας υποστηρίζει. Είναι ένας πολύ ρεαλιστικός άνθρωπος και είπε, αν έχετε τη σύμβαση, ο Bernie είναι ευτυχισμένος και η εθνική αθλητική αρχή εγκρίνει τη συμφωνία αυτή, σας υποστηρίζουμε.

Νομίζω ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο για να αποφασίσει. Συνεχίζουμε το έργο μας, επίσης, χωρίς την απάντηση από τον κ Sticchi Damaini. Νομίζω ότι έχουμε προθεσμία μέχρι το Δεκέμβριο. Νομίζω ότι είναι το όριο, αλλά το καλύτερο πράγμα θα ήταν πριν, έτσι έχουμε ένα έτος για να προωθήσει τον αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...