H Infiniti θα λανσάρει “επαναστατικό” βενζινοκινητήρα και νέο SUV

Σχετικά άρθρα

Infiniti_QX_Sport_Inspiration_concept_02

Βολές κατά ριπάς ετοιμάζει η Infiniti, έχοντας στα σκαριά τον αντικαταστάτη του QX50  και έναν νέο βενζινοκινητήρα που θα “ταράξει τα νερά στην αυτοκινητοβιομηχανία”.

Το νέο μεσαίο crossover θα έχει έντονες επιρροές από το πρωτότυπο QX Sport Inspiration και θα συνοδεύεται από ένα καινούργιο V6 σύνολο, που θα συνδυάζει επιδόσεις και ήχο εξακύλινδρου με κατανάλωση τετρακύλιδνρου diesel.

Για να το πετύχει αυτό, η Infiniti αναμένεται να φέρει στην παραγωγή την τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης πετυχαίνοντας “ακόμα μια παγκόσμια πρώτη, μετά το λανσάρισμα του Lane Keep Assist το 2001 ,του Lane Departure Warning το 2004 και του συμβατού με αυτόνομη οδήγηση steer – by – wire.”

Οι ίδιες πηγές μέσα από την εταιρία ισχυρίζονται πως το νέο μοτέρ θα είναι από τα πιο ραφιναρισμένα στον κόσμο και θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων στο Μεξικό (κοινό εγχείρημα με την Daimler), οι οποίες θα τροφοδοτούν με οχήματα την αγορά των Η.Π.Α.

H αμερικανική με την κινεζική αγορά είναι αυτές που “ζητάνε” περισσότερο τα μοντέλα της Infiniti, με το Q60 Coupe που κυκλοφορεί σε ένα μήνα να αποτελεί το τρίτο από τα νέα μοντέλα που έχουν δει το φως του 2016 (τα Q30 και QX30 τα άλλα δυο).

Όσον αφορά τα οικονομικά, η Infiniti σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων τον προηγούμενο χρόνο με 215.250, σπάζοντας -για πρώτη φορά από το 1989 που ιδρύθηκε- το φράγμα των 200.000 πωλήσεων (ενδεικτικά η Jaguar πούλησε 84.000, ενώ το Q50 μόνο του 78.000)

Στα του σχεδιασμού, ο υπεύθυνος σχεδιασμού Shiro Nakamura τόνισε πως τα νέα Infiniti θα έχουν μορφή που θα δίνει την εντύπωση του σμιλεμένου μετάλλου, στο πρότυπο των ιταλικών carozzeria τη δεκαετία του ’50 και του ’60.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...