Ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Defender

Σχετικά άρθρα

land-rover-defender-mud

Σκηνικό συνέντευξης του Θωμά Μάτσιου, αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, θυμίζει η επιστροφή της παραγωγής του Land Rover Defender, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε αρχικά ότι ο μεγιστάνας της εταιρείας Ineos, Jim Ratcliffe, βρισκόταν σε επικοινωνία με κορυφαία στελέχη της βρετανικής εταιρείας, προκειμένου να επανέλθει στη ζωή το διάσημο αυτό τετρακίνητο.

Κάποιες μέρες αργότερα υπήρξε η επίσημη τοποθέτηση της Land Rover, διαψεύδοντας οποιαδήποτε τέτοια φήμη. Όμως, ο δισεκατομμυριούχος Ratcliffe, που έχει βγάλει από την εταιρία του που εμπορεύεται χημικά προϊόντα και παράγωγα πετρελαίου, δεν το βάζει κάτω, καθώς αν αυτός παρουσιάσει μια εφαρμόσιμη πρόταση, είναι αρκετά πιθανό να βγει στην παραγωγή μια αυθεντική ρέπλικα του σκληροτράχηλου μοντέλου.

Ineos_Jim_Ratcliffe

Παρότι την κάθετη στάση της βρετανικής εταιρίας, ο Ratcliffe όντας μεγάλος θαυμαστής του Defender και αποφασισμένος να το επαναφέρει στη παραγωγή υπό κάποια μορφή, ενδεχομένως σε ένα νέο όχημα, που θα έχει έντονη ομοιότητα με το Defender, αλλά χρησιμοποιώντας διαφορετικό όνομα, δηλώνοντας:

Νομίζω ότι το Defender μπορεί να αναβαθμιστεί για να γίνει το καλύτερο και πιο στιβαρό off-road του κόσμου.

Για να γίνει αυτό, ο Ratcliffe θα πρέπει προσπεράσει κάποια προβλήματα με τα πνευματικά δικαιώματα, με την Ineos να αναφέρει ότι θα πάρει την απόφαση της μετά από εξέταση όλων των στοιχείων τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Land-Rover-Defender-2013-16

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι η Ineos μπορεί να συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να προμηθευτεί έναν πιο αποδοτικό και οικονομικό κινητήρα, καθώς και να βελτιώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου, με την Ineos να έχει ως σημείο αναφοράς την αξιοπιστία του Toyota Land Cruiser.

Αν τελικά υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, ο Ratcliffe θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Βόρεια Αγγλία, με επένδυση ύψους £250.000.000, ώστε να είναι ικανό να παράγει 20.000 μονάδες ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...