GP Γερμανίας 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

IMG_6926

Σε κάτι λιγότερο από δέκα μέρες πραγματοποιείται ο 12ος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1, στην Γερμανία Ουγγαρία, στην πίστα του Hockenheim. Η παραδοσιακή πίστα της κεντρικής Ευρώπης θα φιλοξενήσει τα μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις 29-31 Ιουλίου, σε back-to-back αγώνα, και πριν λίγο η Pirelli ανακοίνωσε τα 13 σετ των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.

Κατ’ αρχάς, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μεσαία. Αυτό που βλέπουμε είναι πως για μία ακόμα φορά η Mercedes έχει διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τη Ferrari, όντας λιγότερο επιθετική, με με τους δύο οδηγούς της να επιλέγουν από μια μεσαία, τέσσερις μαλακές και οχτώ σετ πολύ μαλακής γόμας.

Η Ferrari θα έχει, επίσης, από 1 σετ μεσαίας γόμας για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, μαζί με 3 σετ μαλακής γόμας και εννιά μαλακής. Οι επιλογές των οδηγών της Williams είναι και αυτές διαφορετικές, καθώς οι δύο οδηγοί της βρετανικής ομάδας επέλεξαν από μια μεσαία, πέντε μαλακές και εφτά σετ πολύ μαλακής γόμας.

Ακολούθως, οι οδηγοί της Red Bull έχουν επιλέξει την ίδια στρατηγική με την Mercedes, ενώ οι ομάδες της McLaren και Sauber, επέλεξαν τον ίδιο δρόμο με αυτόν της Ferrari.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ πολύ μαλακής και μαλακής γόμας για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ μεσαίας γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί δεν περάσουν στην τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής στον αγώνα.

11-Germany-Selected-Sets-Per-Driver-4k-EN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr