Η FCA ερευνάται στις ΗΠΑ για απάτη στις πωλήσεις

Σχετικά άρθρα

fca fiat chrysler automobilies logo

Επιθεωρητές του FBI του Αμερικάνου γραφείου ερευνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ερευνούν τα γραφεία της FCA, αλλά και τα σπίτια στελεχών και υπαλλήλων.

Χωρίς να έχει δοθεί κάτι στην δημοσιότητα επισήμως ακόμα, θεωρείται πως οι έρευνες έχουν να κάνουν με τις πρακτικές της FCA που αυξάνουν φαινομενικά τις πωλήσεις, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τον Ιανουάριο υπεβλήθη μήνυση από αντιπροσώπους στο Ιλινόις και στην Φλόριντα, επειδή η Fiat Chrysler Automobiles τους πλήρωνε για να παρουσιάζουν συνεχώς νέες ταξινομήσεις, παρόμοιες κατηγορίες υπήρχαν μάλιστα και από dealer της Maserati το 2015.

Η Fiat Chrysler, ισχυρίζεται πως το ζήτημα έχει ερευνηθεί εσωτερικά και πως οι κατηγορίες είναι προϊόν δυσφήμισης από απογοητευμένους dealers. Παρόλα αυτά, έδωσε εντολή στους εργαζομένους της, νυν αλλά και πρώην, να μην απαντούν στους εισαγγελείς χωρίς να συμβουλευτούν τους δικηγόρους της εταιρείας.

Αν σκεφτείς πως είναι υπερβολική η αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ να κινήσει τέτοιες διαδικασίες για μερικά στατιστικά πωλήσεων, να σου υπενθυμίσω πως αυτά δύναται να επηρεάσουν αρκετά την μετοχή της εταιρείας, οπότε το φούσκωμα των πωλήσεων γίνεται οικονομικό έγκλημα χειραγώγησης της αγοράς. Η FCA πάντως δήλωσε πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...