Νέο VW Golf το 2019

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf 8 1

Δημοσιεύματα προερχόμενα από τη Γερμανία αναφέρουν πως η 8η γενιά του Golf αναμένεται στην αγορά το 2019. Η Volkswagen έχει αρκετό χρόνο ακόμη για να δοκιμάσει την πλατφόρμα, τους κινητήρες και τις τεχνολογίες που θα εφοδιάσει την 8η γενιά του Golf, το οποίο μετρά περισσότερες από 32 εκατ. πωλήσεις από το 1974 και έπειτα.

Οι σχεδιαστές της VW έχουν παραδώσει στους υπευθύνους της εταιρίας δύο διαφορετικά σχέδια, με τους υψηλά ιστάμενους να είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν ποιο από τα δύο θα περάσει στη παραγωγή. Η μια πρόταση είναι πιο μοντέρνα, με την άλλη να ακολουθεί την κλασσική γραμμή της VW, και έτσι η απόφαση που έχουν να πάρουν τα στελέχη της εταιρίας δεν είναι εύκολη.

Το νέο Golf αναμένεται να ζυγίζει λιγότερο κατά 35 με 70 κιλά από το Golf 7, με την VW να χρησιμοποιήσει αρκετά μέρη από τη τωρινή γενιά του, ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στη προσπάθεια της να καλύψει τα έξοδα που δημιούργησε το σκάνδαλο εκπομπών των ρύπων.

Volkswagen-Golf-8-2

Οι φήμες θέλουν την VW να τοποθετεί στο νέο Golf μια σειρά βελτιώσεων και εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, όπως αυτόματο σύστημα στάθμευσης, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, με το τελευταίο σύστημα να είναι διαθέσιμο στο νέο Passat. Οι φήμες θέλουν το μοντέλο να έχει νέα μπροστά και πίσω φωτιστικά σώματα, να είναι χαμηλότερο, πλατύτερο, πιο ευρύχωρο και πιο αεροδυναμικό.

Στο εσωτερικό του θα συναντάμε head-up display, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με gestures, παρόμοιο με αυτό του e-Golf Touch το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση στα smartphones τους και να τα χρησιμοποιούν μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων “Virtual Cockpit”, αλλά και τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Volkswagen Golf 7 and Golf GTI Facelift renderings (2)

Το μεταξόνιό του θα είναι μεγαλύτερο, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο στη καμπίνα για τους επιβάτες και μηχανικά θα φορέσει τους νέους 1.500αριδες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Volkswagen. Οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες, που θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες 1.4 TSI και 1.6 TDI, χρησιμοποιούν την υπάρχουσα αρχιτεκτονική αλλά με αυξημένη διαδρομή πιστονιού στον βενζινοκινητήρα ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του και με μειωμένη διάμετρο στον πετρελαιοκινητήρα ώστε να ελαττωθεί η χωρητικότητα του. Φυσικά, θα διαθέτουν την τεχνολογία “cylinder-on-demand” που “κλείνει” τους δύο εσωτερικούς κυλίνδρους όταν οι απαιτήσεις για ισχύ είναι μειωμένες για να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και τη νέα γενιά υπερτροφοδότησης. Να συμπληρώσω ότι δύο αυτοί κινητήρες θα αποκτήσουν και μικρό αδερφάκι με τη μορφή ενός τρικύλινδρου 1000άρη. Οι νέοι κινητήρες αργότερα θα τοποθετηθούν σε δεκάδες μοντέλα του VW Group, όπως στα VW Polo, Tiguan, Audi A1, A3 αλλά και στα μοντέλα της Seat και της Skoda.

nuova-volkswagen-golf-il-rendering_1

Ανάμεσα στους κινητήρες του θα συναντάμε και ένα υβριδικό σύνολο στο Golf GTE Plun-in hybrid που θα έχει 4,7 λίτρα/100 χλμ μέση κατανάλωση, κατά τη διάρκεια των πραγματικών συνθηκών. Το 48V σύστημα θα συνδυάζει έναν τρικύλινδρο turbo 1000αρη κινητήρα, έναν ηλεκτρικό turbo, έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία μολύβδου-οξέος. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί την ανακτημένη ενέργεια που θα αποθηκεύεται κατά το φρενάρισμα, με το ηλεκτρικό turbo να τροφοδοτεί με αέρα την τουρμπίνα, την ώρα που ο κινητήρας θα επιβραδύνει. Αυτό θα προετοιμάζει την μηχανική τουρμπίνα να δίνει από χαμηλές στροφές το 100% της δύναμης της, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό το turbo lag.

Rendering: RM.Design

Επίσης η Volkswagen ετοιμάζει νέες coasting τεχνολογίες, οι οποίες θα αποσυμπλέκουν το κιβώτιο και θα σβήνουν τον κινητήρα, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα, κινείται σε κατηφόρες ή φρενάρει. Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό e-Golf. Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πεντάπορτο, θα χρησιμοποιεί σύστημα 48 Volt, φορώντας μεγαλύτερη μπαταρία που θα του προσφέρει έως μεγαλύτερη αυτονομία, με αυτή να μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...