15 νέα μοντέλα από την McLaren μέχρι το 2022

Σχετικά άρθρα

McLaren 675LT

Στο σαλόνι της Γενεύης η McLaren παρουσίασε το στρατηγικό της πρόγραμμα Track22, το οποίο περιλαμβάνει 15 νέα μοντέλα, τα οποία θα τα παρουσιάσει μέχρι το 2022. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία ετοιμάζεται να επενδύσει πάνω από 1,2 δις ευρώ στο R&D και τα αυτοκίνητα αυτά θα αντικαταστήσουν την τωρινή γκάμα με ένα κύκλο ζωής πέντε ετών.

Τα νέα μοντέλα θα συνεχίσουν να είναι κεντρομήχανα και θα χωρίζονται όπως και τώρα σε τρεις άξονες Sport, Super και Ultimate Series. Στην Ultimate Series θα ανήκει η νέα F1 αλλά και ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar.

Οι διάδοχοι των 570S και 650S, με κωδική ονομασία P14, θα αποκτήσουν και Spider έκδοση η οποία θα βγει ένα χρόνο μετά την παρουσίαση τους. Επιπλέον, η McLaren σχεδιάζει να κάνει το “LT” sub-brand μετά την επιτυχία της 675LT.

Ο Jolyon Nash, Sales and Marketing Boss της εταιρείας δήλωσε:

Μπορείτε να περιμένετε ένα ή δύο αυτοκίνητα Special Series κάθε χρόνο μεταξύ των παρουσιάσεων μοντέλων περιορισμένης έκδοσης (π.χ. 650S Can-Am), αλλά τίποτα περισσότερο από αυτά. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι σημαντικά για εμάς, διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτοκίνητα, στα οποία οι πελάτες αισθάνονται μοναδικοί και ξεχωριστοί. Αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην παρουσιάσουμε πάρα πολλά.

Μέχρι το 2022, τα μισά μοντέλα της McLaren θα κινούνται από υβριδικά συστήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα της P1. Ο Nash είπε:

Οι νέοι υβριδικοί κινητήρες της εταιρείας δεν θα τοποθετηθούν στην P14, αφού οι τωρινοί V8 θα συνεχίσουν να υπάρχουν παράλληλα με την νέα οικογένεια κινητήρων.

Δεν θα δείτε ένα νέο V6 turbo βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, σε εκθεσιακούς χώρους μέχρι την αντικατάσταση της 540C, της 570S και της 570GT στο τέλος της δεκαετίας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ταιριάξουμε την απόδοση της σημερινής 570S με ένα εξακύλινδρο υβριδικό αυτοκίνητο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, που θα προσφέρει μεγάλα κέρδη στις εκπομπές ρύπων αλλά και στην κατανάλωση καυσίμου.

Πριν από αυτό, ένα σκληροπυρηνικό LT μοντέλο για την Sport Series είναι μέσα στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη σειρά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...