Η Imola θα κινηθεί νομικά για το Ιταλικό Grand Prix

Σχετικά άρθρα

imolagp

Οι ιθύνοντες της πίστας της Imola σκοπεύουν να τραβήξουν το θέμα με την αδειοδότηση της πίστας για τη διεξαγωγή αγώνων F1 στα άκρα, μετά τη γνωστοποίηση της επιθυμία τους να κινηθούν νομικά εναντίον της ACI (Ιταλική επιτροπή αγώνων). Κι αυτό γιατί όπως ισχυρίζονται, η τελευταία όχι μόνο δεν ενέκρινε την προσφορά τους, αλλά ούτε είναι πρόθυμη να προσφέρει οικονομική ενίσχυση, όπως κάνει με την περίπτωση της Monza.

Υπενθυμίζουμε πως οι υπεύθυνοι της Imola έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Bernie Ecclestone για τη διεξαγωγή του GP του 2017, υπό την προϋπόθεση να δώσει το πράσινο φως η ACI. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να γίνεται και οι κατηγορίες για μεροληψία από μέρους της επιτροπής έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Όλα εξαρτώνται από τον Angelo Sticchi Damiani, πρόεδρο της ACI. Νομίζω είναι θέμα πολιτικής, έχουμε συμφωνήσει με τον Bernie Ecclestone και χρειαζόμαστε μόνο την έγκριση της επιτροπής. Αν μελλοντικά δεν υπάρχει καν Ιταλικό GP η ευθύνη θα βαραίνει τον κύριο Sticchi,

δήλωσε ο Uberto Selvatico Estense, πρόεδρος της Formula Imola.

Με τα παραπάνω δεδομένα την περασμένη Τετάρτη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της ACI για τη μη παροχή υποστήριξης στην πίστα της Imola για τη διεξαγωγή του GP. Συγκεκριμένα, σε δήλωση τους οι ιδιοκτήτες της πίστας αναφέρουν:

Η Formula Imola, όπως είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα, έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη FOM (Formula One Management) οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία. Αυτή η συμφωνία εστάλη από την FOM και την FOWC (Formula One World Championship) στην SIAS καθώς και στο αυτοκινητοδρόμιο της Monza και απορρίφθηκε.

Επιθυμία μας είναι η αίτηση να εξετασθεί λεπτομερώς και να γίνει οτιδήποτε δυνατό από την πλευρά της επιτροπής ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μην υπάρχει μελλοντικά Ιταλικό GP, κάτι που θα βλάψει την εικόνα της χώρας σε ότι έχει να κάνει με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα