Η Mercedes κάνει στροφή στα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

mercedes benz logo

Όσο και να προσπαθούσε η Mercedes να πείσει τον εαυτό της πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αφορούν τον κόσμο, η απήχηση που γνωρίζουν τα μοντέλα της Tesla, έπεισαν τα γερμανικά κεφάλια πως πρέπει η εταιρία να βγάλει στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα πωλούνται από νέο υπο-brand στα πρότυπα του BMW i.

Ο CEO της εταιρίας, ο Dieter Zetsche δήλωσε πως:

Είμαστε στην προσαρμογή του σχεδιασμού μας σε αυτόν τον τομέα. Είναι πολύ σημαντικό να τα κάνουμε όλα στη σωστή χρονική στιγμή.

Η Mercedes θα δώσει στη δημοσιότητα το πλάνο της για τα ηλεκτρικά μοντέλα στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, εκεί όπου θα παρουσιάσει παράλληλα και ένα πρωτότυπο με 500 χλμ αυτονομία, το οποίο και θα περάσει στη παραγωγή το 2020. Αρχικά η εταιρία ετοιμάζει δύο ηλεκτρικά SUV, δύο ηλεκτρικά σεντάν, αλλά και ηλεκτρικό Sprinter.

Η γερμανική εταιρία έχει αυξήσει τις δαπάνες της στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, μιας και το 2015, ο τομέας αυτός χρησιμοποίησε 6,6 δισ. ευρώ, όταν την διετία 2014-2015 χρησιμοποιήθηκαν 5,7 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν για την ανάπτυξη νέων αποδοτικών κινητήρων με μικρές καταναλώσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων, για μια νέα γενιά μπαταριών, για μια νέα τεχνολογία των συστημάτων μετάδοσης της κίνησης, όπως και για την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Στόχος της Mercedes, όπως είπε ο Zetsche, είναι έως τα τέλη της δεκαετίας, να γίνει η μεγαλύτερη σε πωλήσεις πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αφήνοντας πίσω τις BMW και Audi.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα