Τα ελαστικά για τα GP της Βραζιλίας και του Άμπου Ντάμπι

Σχετικά άρθρα

Pirelli_F1_2016_01

Η Pirelli ανακοίνωσε και τα ελαστικά για τα τελευταία δύο GP της χρονιάς. Στο Grand Prix της Βραζιλίας η ιταλική εταιρία θα δώσει στις ομάδες τη μαλακή (κίτρινη), τη μέση (λευκή) και την σκληρή γόμα (πορτοκαλί). Οι ομάδες θα διαλέξουν για τους οδηγούς τους 10 από τα 13 σετ. Τα υπόλοιπα τρία σετ -ένα από κάθε γόμα- ορίζονται από την Pirelli. Τα σετ αυτά για τον αγώνα είναι η σκληρή και η μεσαία γόμα, μία εκ των οποίων πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή από κάθε οδηγό. Το τρίτο σετ θα είναι η μαλακή γόμα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις κατατακτήριες. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3 θα πρέπει να επιστρέψουν το συγκεκριμένο σετ μετά από το τέλος των κατατακτήριων, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί που αποκλείστηκαν είτε από το Q2 είτε από το Q3 θα κρατήσουν το συγκεκριμένο σετ για να το χρησιμοποιήσουν αν θέλουν στον αγώνα.

Στο Abu Dhabi οι πιλότοι και οι ομάδες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υπερ-μαλακή γόμα (μωβ), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και την μαλακή (κίτρινη). Όπως ορίζουν οι φετινοί κανονισμοί, οι ομάδες θα διαλέξουν για τους οδηγούς τους 10 από τα 13 σετ. Τα υπόλοιπα τρία σετ -ένα από κάθε γόμα- ορίζονται από την Pirelli. Τα σετ αυτά για τον αγώνα είναι η πολύ μαλακή και η μαλακή γόμα, κι ένα από αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Το σετ της υπερ-μαλακής γόμας ορίζεται για το Q3. Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν από το τελευταίο μέρος των κατατακτήριων έχουν το δικαίωμα χρήσης στον αγώνα.

Grand Prix Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Πορτοκαλί
Αυστραλία Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μπαχρέιν Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ρωσία Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ισπανία Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Μονακό Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Καναδάς Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Αζερμπαϊτζάν Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Αυστρία Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Βρετανία Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Ουγγαρία Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Γερμανία Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Σιγκαπούρη Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά
Μαλαισία Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Βέλγιο Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ιταλία  Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Ιαπωνία Μαλακά Μεσαία Σκληρά
Αμερική Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μεξικό Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Βραζιλία Μαλακά Μεσαία  Σκληρά
Άμπου Ντάμπι  Υπέρ-μαλακά Πολύ μαλακά Μαλακά

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...