Το Model S που τράκαρε με το Autopilot πήγαινε με 120 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο 105 χλμ

Σχετικά άρθρα

tesla model s crash (1)

Η έκθεση του Εθνικό Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών των Η.Π.Α κυκλοφόρησε σήμερα και αναφέρει πως στο μοιραίο ατύχημα με το Model S που τράκαρε με το Autopilot, το όχημα κινούνταν πάνω από το όριο ταχύτητας.

tesla model s crash (2)

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο πήγαινε με 120 χλμ/ώρα, σε μια διαδρομή με όριο τα 105 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο εξοπλιζόταν με τα συστήματα Traffic-Aware Cruise Control, Autosteer και με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος. Η έκθεση θα βοηθήσει τους ερευνητές, αλλά και την Tesla, να βρούνε τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που στοίχησε την ζωή σε έναν άνθρωπο.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla θα τερματίσει την συνεργασία της με την Mobileye, όπως ανακοίνωσε η δεύτερη. Η Mobileye θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη στον επεξεργαστή EyeQ3 στην Tesla, αλλά δεν θα αναπτύξει περισσότερα προϊόντα αυτόματης οδήγησης γι’αυτή. Όπως ανέφερε η Mobileye, το τέλος της εταιρικής σχέσης με την Tesla δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη της μιας και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με την BMW και την Intel.

ΠηγήNTSB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...