Επίσημο: Bristol Bullet

Σχετικά άρθρα

Bristol_Bullet_12

Η αναγέννηση της Bristol Cars είναι γεγονός, καθώς η βρετανική εταιρία παρουσίασε επίσημα το νέο  της αυτοκίνητο, που το ονομάζει Bullet, και αποτελεί στην ουσία την έκδοση παραγωγής του Project Pinnacle, που παρουσίασε το 2014.

Το διθέσιο αυτοκίνητο είναι ο προάγγελος μιας νέας γενιάς και υψηλής τεχνολογίας μοντέλων, η οποία θα ξεκινήσει μετά την προγραμματισμένη παραγωγή των 70 Bullet, που θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του επόμενου έτους.

Bristol_Bullet_02

Το Bullet, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Bristol πριν από έναν αιώνα για τα πολεμικά αεροπλάνα της, και στη συνέχεια στο Speedster 405 του 1966, είναι μια σαφής προσπάθεια της εταιρίας να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία της Bristol από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, πριν από την έναρξη μιας νέας γενιάς υψηλής τεχνολογίας οχημάτων.

Μέχρι στιγμής οι παραγγελίες των αριστεροτίμονων και δεξιοτίμονων Bullet είναι χωρισμένες στη μέση, παρότι δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ για λόγους έγκρισης τύπου, αν και τα μελλοντικά μοντέλα της θα μπορούν να πωλούνται και εκεί.

Το Bullet έχει σχεδιαστεί από “έναν εξέχοντα Ιταλό σχεδιαστή, που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη της εταιρίας, Kamal Siddiqui.

Bristol_Bullet_04
Το σώμα και πολλά στοιχεία του εσωτερικού είναι κατασκευασμένα από carbon, με τις ανεξάρτητες coilover αναρτήσεις του Bullet να είναι σχεδιασμένες με τη βοήθεια της Multimatic, μια καναδόβρετανική εταιρεία, η οποία εργάζεται με τη Ford για το αγωνιστικό Ford GT. Τα κύρια συστατικά του πλαισίου είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν και στα μελλοντικά μοντέλα της Bristol.

Παρότι το Bullet είναι πλήρως εξοπλισμένο και με πολυτελές εσωτερικό, το βάρος του αγγίζει τα μόλις 1.130 κιλά, περίπου 250 κιλά λιγότερα από τη BMW Z4, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και δύναμη.

Bristol_Bullet_07

Το διθέσιο ανοιχτό sports car κινείται από τον ατμοσφαιρικό N62B48 κινητήρα της BMW, χωρητικότητας 4,8-λίτρων και απόδοσης 370 ίππων, με τον συγκεκριμένο κινητήρα να έχει τοποθετηθεί και στο Morgan Aero 8. Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της BMW, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει κάτω από 4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Bristol_Bullet_08

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, με την τιμή του να ορίζεται στις 250.000 λίρες (€300.000). Η Bristol Cars είναι ότι απέμεινε από την Bristol Aeroplane Company, και να θυμίσω, ότι το 2003 παρουσίασε το τελευταίο αυτοκίνητο στην ιστορία της. Το 2011 σταμάτησε την παραγωγή, μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης και απέλυσε τους τελευταίους 22 εργαζόμενους της. Αργότερα την ίδια χρονιά, αγοράστηκε από την Frazer-Nash Group of Companies που εξελίσσει τεχνολογίες ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...