Ο μαγικός κόσμος των κατόχων Bugatti

Σχετικά άρθρα

2017 bugatti chiron (3)

Λίγες μέρες πριν είδες τα απαραίτητα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να μπει στο ειδικό πρόγραμμα “One Off” της Ferrari. Έτσι λοιπόν, όπως είναι αυτονόητο, καταλαβαίνουμε πως οι “ειδικές κατασκευές” δεν είναι για όλους, αλλά για μια ελίτ.

Ίσως δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική φίρμα, με “ειδικές κατασκευές” για λίγους, από την Bugatti. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη για όλους. Σκέψου μόνο ότι κατά μέσο όρο, ο κάθε ιδιοκτήτης Bugatti, έχει στην κατοχή του 84 άλλα αυτοκίνητα, 3 αεροπλάνα και ένα γιοτ! Σίγουρα λοιπόν, απευθύνεται σε μια ελίτ.

Όπως για κάθε μεγάλη φίρμα και για την Bugatti έχει μεγάλη σημασία η αγάπη που τρέφεις γι αυτή και που έχεις αποδείξει έμπρακτα. Έτσι, για την νέα Chiron, οι 100 από τις 200 παραγγελίες είναι για εκείνους που ήδη έχουν στην κατοχή τους μια Veyron, ενώ οι υπόλοιπες 100 είναι για νέους πελάτες.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο η Bugatti προωθεί το “προϊόν” της. Θέσπισε τα λεγόμενα “roadshows” σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου λίγοι εκλεκτοί κλήθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να έχουν ένα δίωρο στην διάθεσή τους για να δουν το αυτοκίνητο και να μιλήσουν με τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς και διευθύνοντες της φίρμας. Αυτό μάλιστα, στην περίπτωση της Chiron, έγινε πριν την αποκάλυψη του νέου μοντέλου στην Έκθεση της Γενεύης.

Δεν θα μπορούσε να είναι μια αποτυχημένη τακτική μάρκετινγκ για μια τόσο ισχυρή φίρμα, τη στιγμή που οι 160 από τις 200 παραγγελίες δόθηκαν μέσω αυτών των εκδηλώσεων, δείχνοντας την επιρροή που ασκεί στο κοινό της. Και βάλε και σε αυτό ότι οι υποψήφιοι κάτοχοι δεν την οδηγούν, απλά παίρνουν πληροφορίες για αυτή.

chiron dubai

Η αγορά τώρα μιας Bugatti, είναι το εισιτήριο σε ένα από τα πιο αποκλειστικά clubs του κόσμου, με τον Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Bugatti, Stefan Brungs, να αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι κάτοχοι “αντιμετωπίζονται σαν οικογένεια”. Για τους 320 κατόχους Veyron (που σημείωσε πως αριθμούν στην κατοχή τους 450 κομμάτια!) και τους νέους που θα έχουν από το φθινόπωρο την Chiron, η σχέση με τη φίρμα δε σταματά στην αγορά του αμαξιού. Είναι το άνοιγμα ενός δρόμου που οδηγεί σε μια ιδιαίτερη ζωή χλιδής. Το ίδιο στέλεχος, αναφέρει, πως οι κάτοχοι συχνά προσκαλούνται στην έδρα της Bugatti, στο Molsheim, ενώ επίσης συχνά διοργανώνονται, από την ίδια την εταιρεία, ιδιωτικά events και αρκετά “grand tour”, στα οποία οι τυχεροί κάτοχοι περιοδεύουν με τις Bugattis τους σε δημοφιλή σημεία του κόσμου.

Αυτά όμως, είναι για τους λίγους εκείνους που έχουν να διαθέσουν περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ για να μπουν στο “κλαμπ”. Αν τα χεις, τρέξε, μπορεί να είναι ακόμη καμία ελεύθερη για σένα.

Bonus! Δες και ένα rendering του X-Tomi Design της Bugatti Chiron να μετατρέπεται σε τετραθέσια, μιας και η εταιρία σκέφτεται να βγάλει στην αγορά ένα sedan μοντέλο.

Bugatti Chiron 4door2

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...