Η Mercedes αποσύρει παραπλανητική διαφήμιση αυτόνομης οδήγησης στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

e-class drive pilot

Η Mercedes πριν μερικές ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα διαφήμιση για την E-Class, στην οποία παραπλανούσε το κοινό πως μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. Η διαφήμιση προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών ομάδων ασφαλείας, οι οποίες ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Η.Π.Α, κατηγορώντας την Mercedes για παραπλανητική διαφήμιση, η οποία θα μπορούσε να κάνεις τους καταναλωτές να πιστέψουν πως τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού της νέας E-Class, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινηθεί αυτόνομα.

Όλα ξεκίνησαν από το πως επέλεξε να διαφημίσει η Mercedes το σύστημα Drive Pilot της νέας E-Class. Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδων κυκλοφορίας και το ενεργό cruise control ώστε να επιτρέψει το όχημα να κινηθεί αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο για μόλις 30 δευτερόλεπτα, προτού προειδοποιήσει τον οδηγό να τοποθετήσει πάλι τα χέρια του πάνω στο τιμόνι.

Η Mercedes υπερέβαλε στο διαφημιστικό μιας και επέλεξε την φράση “ένα αυτόνομο αυτοκίνητο από μια πολύ αυτόνομη εταιρία“, δείχνοντας μάλιστα τον οδηγό να παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι. Τελικά μετά τις αντιδράσεις που δέχτηκε, η Mercedes αναγκάστηκε να αποσύρει το διαφημιστικό σποτ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...