Το Avion Voisin Aerosport θα δημοπρατηθεί στο Pebble Beach

Σχετικά άρθρα

Avions Voisin C28 Aerosport 1935 (1)

Ένα από τα δεκάδες αυτοκίνητα που θα βγούνε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s στο περιθώριο του Pebble Beach είναι το Avions Voisin C28 Aerosport. Ο Gabriel Voisin ήταν ένας μηχανικός, αρχιτέκτονας. εφευρέτης, αεροδυναμιστής, βιομήχανος, καλλιτέχνης, μουσικός, ποιητής και φιλόσοφος. Ωστόσο το μεγάλο του πάθος ήταν ο κλάδος της αεροπορίας, ισχυριζόμενος μάλιστα πως είχε κατασκευάσει την πρώτη ιπτάμενη μηχανή το 1902, έναν χρόνο νωρίτερα από τους αδερφούς Wright.

Το 1904 μαζί με τον αδερφό του, άνοιξε ένα εργοστάσιο αεροσκαφών, με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο να του δίνει δουλειά, μιας και κατασκεύασε 10.000 αεροπλάνα. Μεταπολεμικά, ο Voisin αναγκάστηκε να αφήσει τον κλάδο της αεροναυπηγικής, λόγω των μειωμένων πωλήσεων και έτσι έστρεψε την προσοχή του στα αυτοκίνητα. Αυτά απέκτησαν γρήγορα φήμη λόγω του ήταν τεχνολογικά προηγμένα για την εποχή τους, με τον κινητήρα τους να είχε ήσυχη και ομαλή λειτουργία. Εμπορικά τα πράγματα όμως κινούνταν στην μετριότητα.

Το τελευταίο αυτοκίνητο ήταν το C28 Aerosport που φορούσε έναν 3,3-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 102 ίππων. Διέθετε υδραυλικά φρένα και ο σχεδιασμός του ακολουθούσε τις αεροδυναμικές αρχές της εποχής. Πιστεύεται πως μόλις 8 έως 10 Aerosport κατασκεύασε η εταιρία και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν μόλις τα δύο, με το ένα να βγαίνει προς δημοπράτηση. Πρόκειται για εκείνο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 1935 και υπέστη σοβαρές βλάβες μετά από μια αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε και πλέον αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με τον οίκο δημοπρασιών να μην ανακοινώνει πόσα χρήματα πιστεύει πως θα πιάσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...