Η Daihatsu παρουσιάζει οικονομικό οικογενειακό van

Σχετικά άρθρα

daihatsu_sigra

Στην νοτιοανατολική Ασία, οι ανάγκες για μεταφορές προσωπικού είναι μεγάλες καθώς οι οικογένειες πολυμελείς, οι κάτοχοι αυτοκινήτων λίγοι και οι στενοί δρόμοι δημιουργούν εύκολα μποτιλιάρισμα. Προορισμένο γι’αυτές τις συνθήκες είναι το Sigra, το νέο minivan της Daihatsu.

Αν και μικρότερο από τα συνήθη minivan, το Sigra μπορεί να χωρέσει 7 επιβάτες. Η κίνηση προέρχεται από τον γνωστό NR κινητήρα της Toyota 1.0 και 1.2 λίτρου, που είναι γνώριμος σε εμάς λόγω της θητείας του σε IQ και Yaris. Αυτό το τοποθετεί απέναντι στο Datsun Go+ που λάνσαρε η αντίπαλη Nissan προ τριετίας. H Datsun όπως και η Daihatsu είναι οι μάρκες χαμηλού κόστους της Nissan και της Toyota αντίστοιχα, για την ινδονησιακή αγορά.

Το όνομα Sigra, προέρχεται από τα σανσκριτικά και σημαίνει “ταχεία αντίδραση”. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Ινδονησία από την Daihatsu σε συνεργασία με την Astra International, που έχει αντίστοιχες συμφωνίες συμπαραγωγής και με άλλους Ιάπωνες κατασκευαστές όπως Toyota, Nissan, Isuzu και Honda μεταξύ άλλων.

Το Sigra υπάγεται στην κατηγορία αυτοκινήτων χαμηλού κόστους και χαμηλή περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης της ινδονησιακής νομοθεσίας, που πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να έχει κόστος χαμηλότερο από 85 εκατομμύρια ινδονησιακές ρούπιες, δηλαδή περίπου 5.800 ευρώ, κατανάλωση 4,7 λίτρα/100 χλμ και να είναι κατασκευασμένο κατά 60% από εγχώρια εξαρτήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...