Ghosn: To Brexit θα καθορίσει τις επενδύσεις της Nissan στο Sunderland

Σχετικά άρθρα

Nissan-Brazil-Engine-4

Ο CEO της Renault-Nissan, Carlos Ghosn, σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε το προφανές. Η μελλοντική επένδυση για την αναβάθμιση του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρίας στο Sunderland της Αγγλίας εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις γύρω από το Brexit, με τον άνθρωπο που αναγέννησε την ιαπωνική εταιρία να προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη επένδυση της Nissan θα τεθεί σε κίνδυνο, μετά την απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Το εργοστάσιο του Sunderland απασχολεί 6.700 άτομα και κατασκευάζει μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, με τη Nissan να ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην αρχή του έτους, η εταιρία επένδυσε £26.500.000 (€31.230.000) για την κατασκευή μπαταριών στο εργοστάσιο, ώστε να συνεχίσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων εκεί, καθώς και αναδιαρθρώσουν την παραγωγή του Qashqai.

Nissan Sunderland

Ο Ghosn παρέμεινε διπλωματικός, τονίζοντας:

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι στο τέλος της ημέρας η κοινή λογική θα επικρατήσει και από τις δύο πλευρές.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι το ύψος των επενδύσεων της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτάται από τη συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για τους τελωνειακούς δασμούς και τις συναλλαγές, αν και ήταν σαφές ότι τα ευρωπαϊκής κατασκευής αυτοκίνητα θα αυξηθούν στην Αγγλία, όσο εξασθενεί η λίρα μετά το Brexit.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...