Πώς αντιδρά ένα τρακαρισμένο αμάξι σε νέο ατύχημα;

Σχετικά άρθρα

used-ford-focus-crash-test

Το σοβαρότερο πράγμα που απασχολεί έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή ενός μεταχειρισμένου, δεν είναι άλλο από το να είναι ατρακάριστο. Συνήθως μάλιστα, αποτελεί και το πρώτο ‘’προσόν’’ του παρουσιαζόμενου αμαξιού. Γιατί όμως είναι κάτι τόσο σοβαρό; Γιατί να μας απασχολεί περισσότερο από άλλα μηχανικά θέματα; Η απάντηση είναι απλή.

Είναι γνωστή σε όλους μας εδώ η φράση ‘’πήρε σασί’’. Με αυτή την έκφραση εννοούμε χοντρικά, πως ο κύριος ‘’κορμός’’ πάνω στον οποίο δένει το αμάξι έχει πληγεί από το ατύχημα. Αυτό μπορεί ορισμένες φορές να είναι εμφανές, σε σημείο που το αμάξι να μη συμπεριφέρεται οδικά σωστά, αλλά όταν έχει γίνει σωστή δουλειά (στη λεγόμενη ‘’καλίμπρα’’), μπορεί να μην είναι εμφανές. Ποιες είναι οι άλλες σημαντικότερες επιπτώσεις όμως;

Αυτό θέλησαν να εξετάσουν οι δημοσιογράφοι του Fifth Gear (που δυστυχώς μας άφησε εποχή) και προέβησαν στην αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος. Βρήκαν αυτό που λέμε καμιά φορά ‘’μοναδική ευκαιρία’’ και δίνοντας ένα εξαιρετικά μικρό ποσό, αγόρασαν ένα Ford Focus Mk1, που κόστιζε πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχά του; Ύποπτο; Μάλλον ναι. Αφού το αγόρασαν, το πήγαν σε έναν ειδικό, όπου εύκολα και γρήγορα διαπίστωσε πως το αμάξι είχε εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα, έχοντας επισκευασμένο σασί.

Και πάμε τώρα στο ζουμί του θέματος. Πώς θα συμπεριφερθεί σε μια νέα σύγκρουση αυτό το όχημα; Και πώς θα είναι σε σχέση με ένα πραγματικά ατρακάριστο ακριβώς ίδιο; Δες το βίντεο λοιπόν, για να πάρεις την απάντηση.

https://www.youtube.com/watch?v=yjxM9chAe1k

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...