Η Ιταλία βάζει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ στη VW για το dieselgate

Σχετικά άρθρα

maxresdefault (2)

Οι Ιταλικές αρχές όρισαν πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ στη VW για εξαπάτηση των καταναλωτών, καθώς τα αυτοκίνητα που τους πούλησε δεν τηρούν τα όρια εκπομπής ρύπων, λόγο του παράνομου λογισμικού που έχει εγκαταστήσει σε αυτά. Το πρόστιμο είναι το υψηλότερο δυνατό που μπορούσε να της επιβληθεί γι’ αυτή την υπόθεση και η VW  δεσμεύτηκε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

2015_golf_tdi_3949

Τα πρόστιμα έρχονται το ένα μετά το άλλο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate. Τα 14,3 εκατομμύρια ευρώ από τη Νότια Κορέα μαζί με το πάγωμα των πωλήσεων αρκετών εκδόσεων εκεί, αλλά και η μήνυση που θα καταθέσει μια ομάδα δικηγόρων, από το Γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, για απώλειες στο συνταξιοδοτικό ταμείο του κράτους, είναι ποσά που προστίθενται στο τεράστιο πρόστιμο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκε στη VW από τη κυβέρνηση των Η.Π.Α και απ’ ότι φαίνεται οι μηνύσεις δε θα σταματήσουν εδώ.

Το θετικό πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου οι πωλήσεις, καθώς το Volkswagen Group φιγουράρει ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως καθώς οι πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρουσίασαν αύξηση 1.5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό φέρνοντάς τη στην πρώτη θέση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...