Η αεροδυναμική του Chevrolet Bolt είναι μια “καταστροφή”

Σχετικά άρθρα

The 2017 Chevrolet Bolt EV makes its world debut at the Consumer Electronics Show Wednesday, January 6, 2016 in Las Vegas, Nevada. The Bolt EV offers more than 200 miles of range on a full charge at a price below $30,000 after Federal tax credits. The Bolt EV also offers connectivity and infotainment technologies seamlessly integrating smartphones and other electronic devices. The Bolt EV will go into production by the end of 2016. (Photo by Steve Fecht for Chevrolet)

Τον Ιανουάριο στην CES η Chevrolet παρουσίασε το ηλεκτρικό Bolt, με το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις με την όμορφη σχεδίαση του αλλά και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το αυτοκίνητο αυτό θεωρείται το δεύτερο πιο σημαντικό μοντέλο της εταιρείας μετά την υβριδικό Volt.

Ο Stuard Norris, επικεφαλής της σχεδιαστική ομάδας του Bolt, έδωσε συνέντευξη για το αυτοκίνητο και αναφέρθηκε για την σχεδίαση με όχι και τόσο καλά σχόλια. Μιλώντας για την εξέλιξη του Bolt, είπε ότι το 2012 ανατέθηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της GM στην Νότια Κορέα να σχεδιάσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς από εκεί έχουν βγει τα Spark, Cruze και Trax. Εκείνη την περίοδο, ο ίδιος δούλευε στην ομάδα σχεδίασης και αργότερα έγινε επικεφαλής. Ο Norris δεν είναι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα επειδή το αυτοκίνητο δείχνει πρόχειρο και έχει τυπική σχεδίαση για αυτοκίνητο της GM, αν και ο ίδιος θα ήθελε κάτι πιο συναρπαστικό και ξεχωριστό από ότι έχει παρουσιάσει η εταιρεία.

Ένα άλλο μειονέκτημα του αυτοκίνητου είναι η αεροδυναμική που είναι Cd 0.32 όταν οι βασικοί ανταγωνιστές του, το Prius έχει Cd 0.24 ενώ το νέο Model 3 πάει να σπάσει το ρεκόρ με Cd 0.21. Η αυξημένη αεροδυναμική του οφείλεται στο ενός όγκου σχήμα του αλλά τουλάχιστον υπόσχεται μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα για τους επιβάτες του.

Ο Norris σχολιάζοντας την αεροδυναμική του, την χαρακτηρίζει καταστροφή και η σχεδιαστική του ομάδα προσπάθησε λίγο να την βελτιώσει, με την τοποθέτηση αεροτομής και μπροστά με ποδιά αλλά και με μια ενεργή μάσκα που κλείνει σε ορισμένες ταχύτητες. Ο λόγος που τελικά επικράτησε αυτό το σχέδιο ήταν καθαρά οι πωλήσεις μιας και η GM στοχεύει σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το Bolt κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 200 άλογα και έχει αυτονομία 320 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να τα κάνει σε 7 δευτερόλεπτα. Η τιμή του ξεκινάει από τα $37.500 αλλά μετά την κρατική επιδότηση η τιμή θα πέφτει στα $30.000 με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Οκτώβριο ενώ στην Ευρώπη θα το δούμε σαν Opel Ampera-e.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...