Η Porsche μπαίνει εμπόδιο στην εξαγορά του Silverstone από τη Jaguar-Land Rover

Σχετικά άρθρα

Silverstone_F1Weekends

Η Jaguar – Land Rover από τότε που περιήλθε σε Ινδικά χέρια τα πάει όλο και καλύτερα. Με τα ονόματα των δύο εταιριών να πρεσβεύουν το βρετανικό στυλ και ντιζάιν, η Jaguar – Land Rover αρχίζει να αποκτά ξανά την αίγλη που είχε παλιά. Η Βρετανική εταιρία, που εδρεύει στο Coventry, σχεδιάζει να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια για την εξαγορά της γειτονικής πίστας του Silverstone. Η αρχική προσφορά που κατατέθηκε πέρυσι ήταν στα  33 εκατομμύρια £ (42.800.000 $). Οι Ινδοί ιδιοκτήτες θέλουν να κατασκευάσουν εκεί τα γραφεία της εταιρίας, ένα ξενοδοχείο και ένα μουσείο κληρονομιάς της Jaguar – Land Rover. Επίσης θα είναι χώρος για να μπορούν να κάνουν test drive οι πελάτες της και παράλληλα να διοργανώνει διάφορες αγωνιστικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με Βρετανικά μέσα ενημέρωσης στα σχέδια αυτά εμπόδιο μπαίνει η Porsche. Η γερμανική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων λειτουργεί ένα κέντρο οδηγικής εμπειρίας σε ένα χώρο δίπλα στη Hangar Straight. Ανώτερο στέλεχος του  British Racing Driver’s Club του Silverstone δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Telegraph:

Η Porsche έχει ένα συμβόλαιο για την εκμίσθωση του χώρου που δεν επιτρέπει σε άλλον κατασκευαστή να τον χρησιμοποιεί για πάνω από  45 μέρες το χρόνο. Η Jaguar – Land Rover το γνωρίζει αυτό και θα έπρεπε να το διευθετήσει για να μπορέσει να επέλθει μια συμφωνία. Πάντως από την Porsche μου έχουν πει πριν 48 ώρες ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από αυτό τους το δικαίωμα.

Drukwerk

Ένας εκπρόσωπος της Porsche, δήλωσε:

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε οτιδήποτε βασίζεται σε ιδιωτικές συμβάσεις. Το μόνο που θέλουμε εμείς και τα μέλη του BRDC είναι να δούμε το Silverstone και την τοπική κοινότητα να ευδοκιμούν.

Τη συμφωνία με τη Jaguar – Land Rover δεν τη θέλουν όλα τα μέλη του Club, ένας από τους οποίους είναι και ο ιδιοκτήτης της Ginetta Cars, Lawrence Tomlinson, ο οποίος κατέθεσε αντιπρόταση. Στην επιστολή με την προσφορά έγραψε:

Θα δώσω μια προκαταβολή στο BRDC 6.000.000 £ , συμφωνία για επενδύσεις, καμιά ευθύνη για τα παλιά χρέη στο club, και θα συνεχιστεί η ενοικίαση με το ποσό του 1.000.000 £ το χρόνο για τα επόμενα 248 χρόνια.

Πάντως η πίστα του Silverstone αν και το 2015 είχε ένα κέρδος της τάξης του 1.200.000£ τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσε πολλά χρέη. Έτσι η BRDC δεν έχει ταμειακά αποθέματα για επενδύσεις και ψάχνει να πουλήσει τα δικαιώματα ενοικίασης για τα επόμενα 249 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...