Δεκάδες παιδιά στις ΗΠΑ πεθαίνουν αβοήθητα μέσα στα αυτοκίνητα που τα ξέχασαν οι γονείς τους

Σχετικά άρθρα

baby-car-seat-2.jpg

Την προηγούμενη εβδομάδα ο θάνατος δύο ακόμη παιδιών μέσα στο αυτοκίνητο, που τα είχε αφήσει ο πατέρας τους, ανέβασε τον αριθμό στα 26 μέχρι στιγμής για το 2016, πλησιάζοντας επικίνδυνα τον ετήσιο μέσο όρο του 37, με φόβο να τον ξεπεράσει, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο πατέρας δύο δίδυμων κοριτσιών μόλις 15 μηνών, τις άφησε στην πίσω θέση του SUV, όπου οι δύο μικρές βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο ‘’πατέρας’’ κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Δεν έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε που άλλα 4 παιδιά έχασαν την ζωή τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε άλλες 4 ξεχωριστές περιπτώσεις, που συνέβησαν σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής.

baby-car-seat-1

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί όλο και ανεβαίνουν, έτσι ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες και κάποιοι κατασκευαστές βρεφικών προϊόντων, έχουν αρχίσει να εισάγουν κάποιες τεχνολογίες για να βοηθούν τους γονείς να θυμούνται, ότι στο πίσω κάθισμα έχουν ένα παιδί.

Εδώ τώρα έρχεται μια λίγο περίεργη έρευνα που προσπαθεί να διασαφηνίσει τα αδικαιολόγητα αυτά συμβάντα. Ο Διευθυντής της ιστοσελίδας KidsAndCars, Amber Andreasen, μας λέει πως την δεκαετία του ’90, το φαινόμενο ήταν πολύ πιο περιορισμένο και πως αν συνέβαινε κάποιο τέτοιο περιστατικό, συνήθως οφειλόταν στο ότι το παιδί έμπαινε μόνο του στο ξεκλείδωτο αμάξι, απ’ όπου δεν μπορούσε μετά να βγει, βρίσκοντας μετά από κάποιες ώρες το τραγικό τέλος.

Όπως ισχυρίζεται ο παραπάνω κύριος, το φαινόμενο άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις από τη στιγμή που οι αερόσακοι έγιναν απαραίτητο σύστημα για κάθε αμάξι. Έτσι, επειδή οι γονείς αναγκάζονταν, λόγω του αερόσακου, να βάζουν το παιδί στα πίσω καθίσματα και σε συνδυασμό με το ότι τα παιδικά καθίσματα είναι για αρκετό καιρό στραμμένα προς τα πίσω, τα ξεχνούσαν μέσα στο αμάξι. Ξέρω ότι το βρίσκεις τραγικό, όπως κι εγώ άλλωστε.

Make-sure-your-child-is-never

Έτσι για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο κάποιοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να παρέχουν κάποια συστήματα στα αμάξια, όπου φροντίζουν να δώσουν κάποια ‘’ειδοποίηση’’ στον οδηγό ότι έχει παιδί στο πίσω κάθισμα για να μη το ξεχάσει.

Παράλληλα, αρκετές τρίτες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν κάποια τέτοια παρόμοια προϊόντα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ένα σύστημα ειδοποίησης που έχει δύο αισθητήρες, έναν στο πίσω κάθισμα και έναν στο κάθισμα του οδηγού. Αν δει ότι ο οδηγός έφυγε χωρίς να πάρει το παιδί, τότε τον ειδοποιεί στο smartphone! Αν δεν ανταποκριθεί, ειδοποιεί τον άλλο γονιό… Δε μου ακούγεται και πολύ αποτελεσματικό όμως. Πιο αποτελεσματικό είναι ένα κλιπάκι που ‘’δένει’’ από το παιδί, κάπου στον γονιό.. Αυτό -αν και τραγικό- είναι πιο αποτελεσματικό.

Προσωπικά, δεν μου ακούγεται καθόλου λογικό να ‘’ξεχάσω’’ το παιδί μου στο πίσω κάθισμα, αλλά σίγουρα όλα μπορεί να συμβούν. Βέβαια δεν πείθομαι, ότι κανείς από όλους αυτούς τους -έστω εξ’ αμελείας- δολοφόνους, δεν άφησε το παιδί μέσα επίτηδες για  να κάνει τα ψώνια με την άνεσή του. Γι’ αυτούς δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτα.

ΠηγήLA Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...