Η LeEco χτίζει εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

maxresdefault (4)

Η Κινεζική κυβέρνηση επενδύει πολλά πάνω στα ηλεκτρικά οχήματα και δίνει μεγάλα οικονομικά κίνητρα στους κατασκευαστές να επενδύσουν στο έδαφός της. Ένας από αυτούς είναι και ο γίγαντας των ηλεκτρονικών LeEco. Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών ειδών, που είναι γνωστός για τις τηλεοράσεις και τα smartphones, θέλει να ανοίξει τον κύκλο εργασιών του και να ασχοληθεί με την κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και σε αυτό αποσκοπεί και η σύμπραξη με την εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, τη Faraday Future.  Έτσι η LeEco πρόσφατα παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό φουτουριστικό πρωτότυπο όχημα το LeSee, με την εταιρία να σχεδιάζει να λανσάρει σύντομα μία αυτόνομη ηλεκτρική έκδοση του.

20842810611007687076

Η LeEco, για το σκοπό αυτό,  ανακοίνωσε την κατασκευή ενός εργοστασίου στην πόλη Huzhou της Κίνας που θα της κοστίσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, κοντά στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 400.000 ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων το χρόνο και σύμφωνα με τα λόγια του διευθύνων σύμβουλου της, Jia Yueting, θα είναι διαθέσιμο για όλους τους στρατηγικούς εταίρους της LeEco, όπως της Faraday Future. Το τελικό πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει ένα “Eco Experience Park”, θεματικό πάρκο και εγκαταστάσεις για ηλεκτρικά οχήματα και γραφεία της LeEco, με προϋπολογισμό που θα αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και η LeEco όπως και η Faraday Future δεν έχουν κατασκευάσει ούτε πουλήσει κανένα ηλεκτρικό όχημα, επενδύουν  στη συνεργασία τους και θέλουν να ενισχυθούν οι δεσμοί τους ακόμα παραπάνω στο μέλλον. Η Faraday Future κατασκευάζει ένα εργοστάσιο στη Nevada των Η.Π.Α. κόστους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 2 δις δολάρια στην κατασκευή ενός δεύτερου στο Vallejo της California. Η Αμερικάνικη εταιρία, σύμφωνα με τα πλάνα της, τον επόμενο χρόνο θα βγάλει στη παραγωγή το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο FFZero1.

faraday-future-ffzero1-concept-unveiled-at-2016-consumer-electronics-show-las-vegas_100540898_h

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνει τη δυνατότητα σε νέους κατασκευαστές να ασχοληθούν με τα EV οχήματα καθώς η αποκλειστικότητα στην κατασκευή τέτοιων οχημάτων μπορεί να τους δώσει την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία που δεν έχουν οι μεγάλοι κατασκευαστές συμβατικών οχημάτων ούτως ώστε να καθιερωθούν σε αυτή τη νέα αγορά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...