Η BMW ετοιμάζει την Σειρά 9;

Σχετικά άρθρα

BMW Vision Future Luxury Concept

Η BMW έχει βαλθεί να μας μπερδέψει με την ονοματολογία των αυτοκίνητων της. Πρόσφατα διάβασες ότι η σειρά 6 θα αντικατασταθεί από την σειρά 8 το 2020, ενώ τώρα φήμες θέλουν να ετοιμάζει και την σειρά 9 με σκοπό να ανταγωνιστεί την Mercedes-Maybach S-class.

H γερμανική εταιρία πάντα σκεφτόταν σοβαρά την δημιουργία ενός υπερπολυτελούς μοντέλου που θα ήταν πάνω από την σειρά 7 στην γκάμα της, αλλά ποτέ δεν πέρασε στην παραγωγή ένα τέτοιο μοντέλο. Το 2014, στο σαλόνι του Πεκίνο παρουσίασε το Vision Future Luxury, το οποίο θα μπορούσε να είναι η βάση για αυτό το μοντέλο, ενώ το 2015 ο Harald Kruegel, CEO της BMW, δήλωσε ότι είναι θετικός στην δημιουργία της σειρά 9, πράγμα που δείχνει ότι η εταιρεία σκέφτεται πολύ σοβαρά την δημιουργία της.

Αν ισχύουν οι νέες φήμες, το νέο μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2020, θα είναι σεντάν και θα φοράει την ίδια γκάμα κινητήρων που θα έχουν η σειρά 7 και η σειρά 8, με την κορυφαία έκδοση να έχει τον κινητήρα των 6,6 λίτρων V12. Αυτό το μοτέρ είναι διαθέσιμο στην κορυφαία M760Li xDrive, και αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπής με την κίνηση να δίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8-ταχυτου αυτομάτου κιβωτίου. Η σειρά 9 θα διατίθεται και με ένα υβριδικό plug-in σύστημα που θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα μαζί με ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδουν πάνω από 326 άλογα, όπως έχει σήμερα η 740e.

Η σειρά 9 αναμένεται να πατάει πάνω στην νέα πλατφόρμα της εταιρείας CLAR, που κάνει χρήση αλουμινίου, CFRP, σύνθετων υλικών και ατσαλιού υψηλής αντοχής, ενώ και άλλα μέρη του αυτοκίνητου θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

ΠηγήCar Advice

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...