Δεν μπορείς να φανταστείς τί άλλο κατασκεύαζε η Maserati

Σχετικά άρθρα

2014-Maserati-GranTurismo-MC-Centennial-Edition-coupe-badge

H Lamborghini ξεκίνησε την καριέρα της φτιάχνοντας τρακτέρ, η BMW και η Rolls-Royce κινητήρες αεροσκαφών, η Saab ολόκληρα αεροπλάνα, η Mitsubishi έχει τα κλιματιστικά, ενώ η Hyundai προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα από πιάνο.

Όπως ξέρεις, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν περιορίζονται μόνο στην παραγωγή τετράτροχων αλλά έχουν ευρύ επιχειρηματικό πεδίο δράσης. Καμία, όμως, δεν πλησιάζει την Maserati.

H ιταλική εταιρία τον καιρό που μας χάριζε τις Ghibli και Mistral, προσέφερε και after market κόρνες! Καλά διάβασες. Τέλη sixties με αρχές seventies, η Maserati έφτιαχνε καραμούζες για την αντιμετώπιση της κίνησης.

maserati hornsΩς γνωστόν οι Ιταλοί είναι φιλόμουσος λαός, για αυτό και είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε top hits της εποχής -και λίγο πιο παλιά- για την μελωδία που θα “κέρναγες” αυτόν που θα έκοβε μπροστά σου χωρίς φλας. Νο1 στα charts των παραγγελιών ήταν το “La Cucaracha“, κατόπιν το “Lili Marleen” κονταροχτυπιόταν με το “O Sole Mio“, ενώ στα soundtracks γινόταν “σφαγή” μεταξύ της”Γέφυρας στον ποταμό Κβάι” και του δικού μας αριστουργήματος “Ποτέ την Κυριακή“. Άσχετο, αλλά το τελευταίο έχει διασκευάσει υπέροχα η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο κομμάτι του personalization δεν υφίσταται εδώ και χρόνια. Φαντάσου να μπορούσες να διαλέξεις την Ghibli ή την Levante με την κόρνα της αρεσκείας σου. Ή ακόμα καλύτερα, μεταβλητής μελωδίας. Ωραίες ιδέες, ας μας ακούσει κάποια εταιρία. Τόσα και τόσα συστήματα παραγωγής fake ήχων υπάρχουν.

maserati horns2

ΠηγήJalopnik

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Maserati έκανε το shakedown του MCXtrema και ετοιμάζεται για σειρά δοκιμών

Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του Pebble Beach, η Maserati παρουσίασε το MCXtrema. Πρόκειται για την ακραία έκδοση της MC20,...
Autoblog.gr