Τέλος παραγωγής για το Renault Megane III RS

Σχετικά άρθρα

renault-megane-rs-275-trophy-r1-33

Το Megane RS είναι ένα από ταχύτερα και καλύτερα προσθιοκίνητα hot hatchbacks που έχουν βγει και petroheads σε όλο τον κόσμο υμνούν την συμπεριφορά και το κράτημα του.  Με την νέα γενιά του Megane να κυκλοφορεί ήδη στις αγορές και ένα νέο RS να ετοιμάζεται, η RenaultSport ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του υπάρχοντος Megane RS.

To Megane III RS παρουσιάστηκε πρώτη φόρα το 2009 στο Grand Prix του Μονακό και κατασκευάστηκε σε 30.000 μονάδες στα εφτά χρόνια που έμεινε στην παραγωγή. Τα αυτοκίνητα βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Palencia της Ισπανίας και διατέθηκε σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, την Σιγκαπούρη, την Νότια Αφρική, την Αυστραλία και σε άλλες αγορές.

renault-megane-rs-275-trophy-r1-26

Σε όλα αυτά τα χρόνια η RenaultSport έβγαλε αρκετές ειδικές εκδόσεις, με το 275 Trophy-R να γράφει την δική του ιστορία, όταν τον Ιούνιο του 2014 κατάφερε να γράψει χρόνο στο Nurburgring 7’54″36. Αυτός ο χρόνος, ήταν ο ταχύτερος για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και να ξεκινάει η μάχη με τους χρόνους από τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Την πρώτη απάντηση έδωσε η Seat με το Leon Cupra αλλά τον τίτλο του προσθιοκίνητου βασιλιά του Ring τον πήρε αργότερα το Civic Type-R με χρόνο 7’50″63.  Η χαρά για τους Ιάπωνες δεν κράτησε πολύ, αφού η VW με το Golf GTI Clubsport S έριξε λίγο τον χρόνο με 7’49″21 και για την ώρα ο τίτλος της ανήκει.

Renault Megane RS teaser (1)

Η Renault βλέποντας να ανταγωνισμό να έχει αυξηθεί, ετοιμάζει την αντεπίθεση της με το νέο Megane RS το οποίο θα παραμείνει προσθιοκίνητο αλλά θα είναι συνολικά βελτιωμένο αυτοκίνητο. Η RenaultSport έχει ξεκινήσει τις δοκιμές της νέας γενιάς και η παρουσίαση του αναμένεται να γίνει του χρόνου στην έκθεση της  Γενεύης ή της Φρανκφούρτης και στους δρόμους αναμένεται να το δούμε το 2018.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αναμένεται με το αποκλειστικά 5πορτο αμάξωμα, σε σχέση με το coupe της τωρινής γενιάς, αφού πλέον σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές του (Focus RS, Civic Type-R, A45 AMG) βγαίνουν μόνο με τέτοιο αμάξωμα. Ο κινητήρας θα παράγει πάνω από 300 άλογα όταν το τωρινό έβγαζε στην κορυφαία του εκδοχή 275 και μάλλον θα είναι ένας νέος 1,8 λίτρων που θα μπορούσε να βρει στέγη και στα νέα μοντέλα της Alpine που ετοιμάζονται.

Renault Megane RS teaser (3)

Όσον αφορά το κιβώτιο οι πληροφορίες το θέλουν μέχρι στιγμής να κυκλοφορεί με χειροκίνητο αλλά και 7αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο EDC. Με τον τρόπο αυτό, η Renault θέλει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες γιατί υπάρχουν αγορές που ζητούν μόνο χειροκίνητο ή μόνο αυτόματο κιβώτιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μικρότερο Clio RS χρησιμοποιεί μόνο το EDC κιβώτιο, οπότε ίσως το ίδιο γίνει και με το Megane RS.

Τέλος, το αυτοκίνητο θα είναι προσθιοκίνητο και θα έχει τετραδιεύθυνση όπως το Megane GT, αλλά υπάρχουν φήμες που θέλουν την Renault να εξετάζει το ενδεχόμενο και μιας τετρακίνητης έκδοσης για να αντιμετωπίσει το Focus RS, αν και μάλλον αυτό δεν θα συμβεί.

ΠηγήRenaultSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...