Η κλοπή δύο Tesla Model S αφήνει αναπάντητα ερωτήματα

Σχετικά άρθρα

tesla-model-s-key

Τα αυτοκίνητα της Tesla δεν αποτελούν συνηθισμένο στόχο κλεφτών, καθώς διαθέτουν συστήματα εντοπισμού που σε πραγματικό χρόνο σε ενημερώνουν για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Τα συστήματα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και απέδειξαν την αξία τους όταν πριν από ένα χρόνο, στο Βανκούβερ του Καναδά, σε απόπειρα κλοπής ενός Tesla, ο ιδιοκτήτης είχε τη δυνατότητα να καθοδηγεί τους αστυνομικούς για τη πορεία του κλέφτη μέσω της εφαρμογής της Tesla από το smartphone.

Όλα αυτά, όμως, δε καθιστούν ακατόρθωτη τη παραβίαση και κλοπή του αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται είναι πιο “εξελιγμένους” κλέφτες, οι οποίοι όπως είναι λογικό βρέθηκαν, αυτή τη φορά στη Γερμανία, όπου δύο Tesla Model S 90D εξαφανίστηκαν, με τους ιδιοκτήτες τους να μη μπορούν να κάνουν τίποτα.

Στη περίπτωση του Βανκούβερ, ο οδηγός είχε ξεχάσει το κλειδί του αυτοκινήτου μέσα και ο κλέφτης το μόνο που έκανε ήταν να ανοίξει τη πόρτα και να φύγει. Αυτή τη φορά, όμως, δε συνέβη το ίδιο, καθώς οι άτυχοι ιδιοκτήτες των δύο κλεμμένων Tesla είχαν τα κλειδιά μαζί τους.

Το ένα περιστατικό λοιπόν, συνέβη στο Έσσεν όπου στις 2 Αυγούστου, ένα ολοκαίνουριο γκρι Model S Ρ90D δηλώθηκε στην αστυνομία ως κλεμμένο, με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει ότι το αυτοκίνητο κλάπηκε μέσα από το ιδιωτικό του πάρκινγκ. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του άλλου Model S P90D, του οποίου η κλοπή δηλώθηκε στις 11 Ιουνίου και ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς είναι ακόμα αδιευκρίνιστος ο τρόπος που έγιναν οι κλοπές. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στα φόρουμ ιδιοκτητών Tesla έχουν γίνει πολύ μεγάλες συζητήσεις για να βρεθούν απαντήσεις, με μία θεωρία να είναι η επικρατέστερη.

Η θεωρία λέει, ότι οι κλέφτες κατάφεραν να παραβιάσουν τον λογαριασμό Tesla των θυμάτων και μέσω της εφαρμογής του κινητού να αποκτήσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια με κάποιο τρόπο διέκοψαν το σήμα του GPS κι έτσι το αυτοκίνητο δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί.

Αυτά τα περιστατικά μας οδηγούν σε ένα μόνο ασφαλές συμπέρασμα. Πρόκειται για επαγγελματίες με γνώση της τεχνολογίας που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...