Η VW ξεκινά συνομιλίες για διακανονισμό με πολιτείες των ΗΠΑ λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

The logo of German car maker Volkswagen can be seen as dark clouds hang in the sky over a Volkswagen trader in Hanover, central Germany, on September 22, 2015. Share prices on the Frankfurt stock exchange fell more than 3.0 percent in midday trading on September 22, 2015, pushed down by index heavyweight Volkswagen, as it ploughed ever deeper into a pollution cheating scandal.   AFP PHOTO / DPA / JULIAN STRATENSCHULTE   +++   GERMANY OUT        (Photo credit should read JULIAN STRATENSCHULTE/AFP/Getty Images)

Νομικοί εκπρόσωποι της Volkswagen έχουν έρθει σε επαφή με τους αντίστοιχους των πολιτειών οι οποίες έχουν υποβάλλει μήνυση εναντίον της στις ΗΠΑ. Εκτός από τις πολιτείες της Πενσιλβάνια, Μασαχουσέτης, Μέριλαν και Νέας Υόρκης υπάρχουν και άλλες 14 που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της VW Αμερικής, οι συνομιλίες στοχεύουν σε επίλυση των περιβαλλοντικών αποζημιώσεων με “εποικοδομητικό” τρόπο.

Στόχος είναι να εκδικαστούν οι μεμονωμένες μηνύσεις των πολιτειών συνολικά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, όπως συνέβη και με αυτές των ιδιοκτητών αυτοκινήτων με τους συγκεκριμένους κινητήρες. Στόχος της VW με την μεταφορά της υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο είναι να μετριάσει το κόστος της εκδίκασης και των αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το dieselgate έχει κοστίσει στην Volkswagen 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με την εταιρεία να αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες, να δεσμεύεται για την επισκευή των αυτοκινήτων και εν μέρει να προβαίνει σε επαναγορά συγκεκριμένων οχημάτων.

Επίσης, υπάρχει η εκκρεμότητα με τους ιδιοκτήτες των 3,0-λιτρων κινητήρων πετρελαίου, για τους οποίους η εταιρεία πρέπει να προτείνει κάποια αποδεκτή από τις αμερικάνικες αρχές, λύση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr