Επίσημο: Opel Ampera-e

Σχετικά άρθρα

Η Opel στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει το Ampera-e ή αν προτιμάς ένα Chevrolet Bolt με τα σήματα της γερμανικής εταιρίας. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, παράγει 204 άλογα και 360 Nm ροπής, έχοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neuman:

Το Opel Ampera-e κάνει την ηλεκτροκίνηση απόλυτα εφικτή για καθημερινή χρήση και  έτοιμη για το μέλλον. Το Ampera-e καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο πώς η βιωσιμότητα και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συνυπάρχουν άριστα. Και με τον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα του προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση.

Opel Ampera-e 1

Τα 0-50 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού, με την Opel να μην ανακοινώνει για την ώρα την αυτονομία του.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του οφείλονται στην επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Η αποδοτική χωροταξικά θέση της μπαταρίας επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωσης μιας ευρύχωρης καμπίνας για την άνετη μεταφορά πέντε επιβατών και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς μοντέλου. Στο εσωτερικό υπάρχει η νεότερη γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment με Apple CarPlay και Android Auto και το Opel OnStar.

https://www.youtube.com/watch?v=cmMdy1TYpsE

Στις σχετικές ειδήσεις, η Opel ανακοίνωσε πως σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Zafira στο εργοστάσιό της στο Rüsselsheim.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το ‘e’ που Ηλεκτρίζει: Παγκόσμια Πρεμιέρα του Opel Ampera-e στο Παρίσι

  • e-Πρεμιέρα: επαναστατικό ηλεκτρικό μοντέλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
  • e-οδηγική απόλαυση: επιτάχυνση και ικανότητα προσπέρασης σπορ αυτοκινήτου
  • e-συνδεσιμότητα: πάντα online με συστήματα IntelliLink infotainment & Opel OnStar

Η Opel φέρνει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση στο προσεχές “Mondial de l’Automobile” στο Παρίσι. Από 1-16 Οκτωβρίου, κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το Opel Ampera-e – ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ‘ηλεκτρίζει’ με κάθε τρόπο. Το νέο μοντέλο με το σήμα του κεραυνού συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας και λειτουργία με μηδενικούς ρύπους με μία απολαυστική οδηγική εμπειρία, καθώς η μέγιστη ροπή των 360 Nm προσφέρει εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης και δυνατότητες προσπέρασης.

«Το Opel Ampera-e κάνει την ηλεκτροκίνηση απόλυτα εφικτή για καθημερινή χρήση και  έτοιμη για το μέλλον» σχολιάζει ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το Ampera-e καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο πώς η βιωσιμότητα και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συνυπάρχουν άριστα. Και με τον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα του προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση.»

Η μέγιστη ροπή των 360 Nm βρίσκεται πίσω από το εκρηκτικό ταπεραμέντο του νέου Opel. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 kW/204 hp (PS). Οι εκκινήσεις από στάση στα φανάρια και η είσοδος στο αυτοκινητόδρομο είναι από τα ατού του Opel Ampera-e. Το συμπαγές μοντέλο επιταχύνει στα 50 km/h σε μόλις 3,2 δεύτερα, ενώ η εν κινήσει επιτάχυνση 80 – 120 km/h για προσπέραση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα (προκαταρτικές τιμές). Επομένως, το Ampera-e έχει επιδόσεις επιπέδου OPC, της κορυφαίας κατηγορίας σπορ μοντέλων Opel.

Το Opel Ampera-e υπόσχεται απολαυστική οδήγηση και στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 150 km/h. Ταυτόχρονα, το Ampera-e προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία από τα περισσότερα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού. Οι συμπαγείς διαστάσεις του οφείλονται στην επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα του οχήματος. Η αποδοτική χωροταξικά θέση της μπαταρίας επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωσης μιας ευρύχωρης καμπίνας για την άνετη μεταφορά πέντε επιβατών και χώρο αποσκευών εφάμιλλο με ενός συμπαγούς μοντέλου.

Εξαιρετική ψυχαγωγία: κατεβάστε τις αγαπημένες σας ταινίες και μουσικές

Οι επιβάτες μπορούν να περνούν απολαυστικά την ώρα τους σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Πέρα από την εξαιρετική αίσθηση ευρυχωρίας, το αυτοκίνητο προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ψηφιακής συνδεσιμότητας κατά τα συνήθη πρότυπα Opel. Το Ampera-e διαθέτει τη νεότερη γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment καθώς και Opel OnStar. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το βραβευμένο σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης παρέχει πρόσβαση σε μέχρι επτά συσκευές ταυτόχρονα μέσω του ισχυρού Wi-Fi hotspot. Τα συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto συστήματα IntelliLink φέρνουν τον κόσμο των smartphones στο Ampera-e, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική ή να κατεβάζουν τις ταινίες της προτίμησής τους. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τις πολυάριθμες λειτουργίες της πολυδιάστατης φιλοσοφίας ψυχαγωγίας.

Έναρξη Παραγωγής του Νέου Opel Zafira στο Εργοστάσιο του Rüsselsheim

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Zafira στο εργοστάσιο της Opel στο Rüsselsheim. Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους ο CEO της Opel Dr. Karl-Thomas Neumann και ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής Phil Kienle. Ένα Zafira σε απόχρωση magma red με πακέτο OPC line, εφοδιασμένο με τεχνολογία AFL LED (AFL = Adaptive Forward Lighting) και προσαρμοζόμενο cruise control ραδιοεντοπισμού ήταν το πρώτο της νέας γενιάς που έφυγε από τη γραμμή παραγωγής. Το νέο Zafira είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο στην προϊοντική επέλαση της Opel, στο πλαίσιο της οποίας 29 νέα μοντέλα θα λανσαριστούν από το 2016 μέχρι το 2020.

«Για μία φορά ακόμα είχαμε θαυμάσιο ξεκίνημα. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με μία ομάδα η οποία δουλεύει με τόσο πάθος για τα προϊόντα και σημειώνει τόσες επιτυχίες» δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Michael Lewald.

Το Opel Zafira έχει γίνει συνώνυμο εξαιρετικής ευελιξίας και κορυφαίας άνεσης από το 1999, που η Opel λανσάρισε το επαναστατικό, ενσωματωμένο σύστημα καθισμάτων Flex7® την κατηγορία συμπαγών πολυμορφικών. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί 2,7 εκατομμύρια Zafira. Αυτό απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες και επαγγελματίες που αναζητούν ένα ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το νέο Opel Zafira διατηρεί τα επιτυχημένα στοιχεία του προκατόχου του, όπως εργονομικά εμπρός καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix® και προσαρμοζόμενο πλαίσιο FlexRide. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία εξίσου εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, cockpit νέας αισθητικής και εξαιρετική συνδεσιμότητα. Η τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink infotainment είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το νέο σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υπηρεσιών υποστήριξης Opel Onstar μετατρέπει το νέο Zafira σε κινητό 4G/LTE Wi-Fi hotspot1 για όλους τους επιβάτες, κάνοντάς το ένα άριστα συνδεδεμένο ‘σαλόνι σε τροχούς’. Στην Ελλάδα το Zafira πωλείται κατόπιν παραγγελίας.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...
Autoblog.gr