Αλουμίνιο, το υλικό που άλλαξε τον κόσμο

Σχετικά άρθρα

aluminio

Το αλουμίνιο είναι ένα αρκετά διαδεδομένο υλικό στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά για να φτάσει να γίνει αυτό πέρασε από αρκετά στάδια.

Ξεκίνησε ως ένα από τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο, επειδή ήταν δύσκολο να εξορυχθεί, παρόλο που αποτελεί το 8% του φλοιού της γης. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, το αλουμίνιο έγινε ένα από τα φθηνότερα υλικά μετά από την εφεύρεση μεθόδων μαζικής παραγωγής τη δεκαετία του 1880, και από 1.200 δολάρια το κιλό, έπεσε κάτω από ένα δολάριο ανά κιλό μέσα σε 50 χρόνια.

Στην αρχή δεν είχε τις ιδιότητες που γνωρίζουμε σήμερα, καθώς ήταν αδύναμο και εύπλαστη. Ο Alfred Wilm, όμως, ανακάλυψε τυχαία τρόπο σκλήρυνση του, που μετέτρεψε αλουμινίου σε ντουραλουμίνιο, ένα κράμα με μια πολύ ισχυρότερη κρυσταλλική δομή, και κάπως έτσι τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Το ντουραλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το πρώτο μεταλλικό αεροπλάνο, κάτι που άλλαξε συθέμελα τα αεροπορικά ταξίδια.

Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν αυτό το μέταλλο, με τις προβλέψεις των πωλήσεων αλουμινένιων αυτοκινήτων να τριπλασιάζονται έως το 2020. Η Jaguar Land Rover χρησιμοποιεί το περισσότερο αλουμίνιο από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, με την εξέλιξη του να υπόσχεται ότι θα αλλάξει την βιομηχανία αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...