Επικό onboard με τη McLaren F1 GTR στη Laguna Seca

Σχετικά άρθρα

696340

Η ιστορία της McLaren F1 GTR είναι σαν βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής. Ένα αυτοκίνητο δρόμου που αναπτύχθηκε από μία αγωνιστική ομάδα χωρίς όμως να έχει σκοπό να το βάλει να τρέξει σε αγώνα και όταν τελικά το έκανε απλά κέρδισε. Έτσι το 1999 η McLaren F1 GTR κέρδισε όλα τα ειδικά αγωνιστικά πρωτότυπα στον πολύ απαιτητικό και δύσκολο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans.

Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος αγώνας που η θρυλική McLaren κατάφερε να κερδίσει. Η F1 GTR κέρδισε πολλούς αγώνες στο θεσμό GT Championship και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο αγώνας BPR Global GT Endurance Series. Αυτή η σειρά αγώνων ήταν ο διάδοχος του παλαιού World Sportscar Championship το οποίο αναδιοργανώθηκε και μετονομάστηκε σε FIA GT Championship. H σειρά αγώνων BPR ξεκίνησε το 1994, αλλά επίσημος τίτλος απονεμήθηκε στον νικητή το 1995 και το 1996. Και τους δύο τίτλους τους κέρδισε η McLaren F1 GTR.

20 χρόνια μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της, η McLaren κυκλοφόρησε αυτό το on-board βίντεο από τον αγώνα 4 Hours of Anderstorp που διεξήχθη στη Σουηδία. Αν και σε αυτόν τον αγώνα ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που η McLaren  δεν βγήκε νικήτρια, κατάφερε όμως να κερδίσει τους 7 από τους 11 τετράωρους αγώνες της σειράς και να στεφτεί με άνεση πρωταθλήτρια, αφήνοντας δεύτερη τη Porsche 911 GT1.

Στο παρακάτω onboard video θα δεις από το ύψος των ματιών του Αμερικάνου οδηγού αγώνων, και πρώην εργοστασιακού της BMW, Bill Auberlen να οδηγεί μια McLaren F1 GTR του 1996 στην πίστα Laguna Seca. Τι ήχος θεέ μου…!!!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...