McLaren: Η Red Bull ίσως πάρει κεφάλι το 2017

Σχετικά άρθρα

Red Bull McLaren

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκονται οι μηχανικοί των ομάδων. Τα νέα μονοθέσια θα παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τη φετινή χρονιά, συνεπώς ουσιαστικά θα πρέπει να σχεδιαστούν σε λευκό χαρτί. Η αλλαγή των κανονισμών είναι πάντα μία ευκαιρία για τις ομάδες να επανέλθουν στην κορυφή, με τη Red Bull να έχει δείξει στο παρελθόν πως ξέρει να εκμεταλλεύεται τέτοιες αλλαγές.

Η αυστριακή ομάδα θα επιστρατεύσει τον Adrian Newey για ένα κορυφαίο μονοθέσιο, και η McLaren θεωρεί ότι οι πρώην Πρωταθλητές ίσως επιστρέψουν μπροστά. Ο επί κεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, πιστεύει στην ικανότητα των τεχνικών της RBR, αλλά την ίδια ώρα βλέπει την αλλαγή των κανονισμών ως μια ευκαιρία για τη McLaren, ώστε οι Βρετανοί να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί για νίκες.

Προσωπικά, φοβάμαι τη Red Bull περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, επειδή ξέρω ότι μπορούν να αναπτύξουν ένα μονοθέσιο. Είναι καλό που έχουμε αυτό το καθαρό φύλλο χαρτιού. Ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Πιέζουμε γι’ αυτή την αλλαγή, επειδή πιστεύουμε στην ικανότητά μας να κατασκευάσουμε ένα καλό μονοθέσιο, έτσι ίσως είναι ένας τρόπος να μειώσουμε τη διαφορά ακόμα περισσότερο.

Είναι μια νέα εποχή. Είμαστε στο τέλος ενός κύκλου και προσπαθείς να τελειοποιήσεις παντού την απόδοση. Με διαφορετική αεροδυναμική την επόμενη χρονιά, με μεγαλύτερη πτέρυγα, μεγαλύτερο πάτωμα, όταν συνηθίζεις να βρίσκεις ένα σημείο την εβδομάδα στην αεροδυναμική σήραγγα, τώρα πρέπει να βρεις 10, και αυτό είναι τρομερό, επειδή, κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι, έχεις μεγάλο κέρδος.

Ο Fernando Alonso έχει «απειλήσει» με αποχώρηση στο τέλος του 2017, σε περίπτωση που τα πράγματα είναι ουσιαστικά τα ίδια όσον αφορά τη διαχείριση καυσίμου και των ελαστικών. Ο Boullier πιστεύει πως τα μονοθέσια θα είναι πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση και πως οι καλύτεροι οδηγοί θα βγουν στην επιφάνεια, λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας μέσα στη στροφή.

Θα είναι πιο ικανοποιημένος, και όχι μόνο αυτός, αλλά όλοι οι οδηγοί. Αν τους το πεις τώρα ότι θα έχουν μονοθέσια που θα είναι 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στη στροφή, θα το λατρέψουν. Τη νέα σεζόν, θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του ταλέντου των οδηγών, επειδή το μονοθέσιο θα είναι πιο γρήγορο μέσα στις στροφές. Μπορείς να καταλήξεις με οδηγούς που θα είναι σίγουρα καλύτεροι, και το επίπεδο ανεβαίνει.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...