O Felix Rosenqvist στη Formula E με τη Mahindra για το 2016/17

Σχετικά άρθρα

2015-macau-f3-at1-2994

O…πολυάσχολος, όπως αποδεικνύεται, Felix Rosenqvist, θα δοκιμάσει την τύχη του και στο πρωτάθλημα της Formula E με την ομάδα της Mahidra Racing και θα είναι μάλιστα team mate του Γερμανού, πρώην πιλότου της F1, Nick Heidfeld.

O Σουηδός, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο DTM το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μόσχα με τη Mercedes, αντικαθιστώντας τον νεαρό Γάλλο Esteban Ocon, άφησε καλές εντυπώσεις, παίρνοντας και τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, αφού κατέκτησε τη δέκατη θέση στον αγώνα του Σαββάτου. Στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E, η Mahindra επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του ταλαντούχου οδηγού για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου και θα στελεχώσει την ομάδα μαζί με τον Nick Heidfeld, αντικαθιστώντας παράλληλα τον Bruno Senna. Mετά τη Ρωσία, ο Rosenqvist έπρεπε να ετοιμάσει γρήγορα βαλίτσες για το Donington, διότι ήδη το πρώτο pre-season test ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη. Ας δούμε τι δήλωσε ο ίδιος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του:

Το να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Formula E είναι μια τελείως πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν την επιλογή στην καριέρα μου. Είναι ένα βήμα προς το άγνωστο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό με ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν.

Έχω ήδη δοκιμάσει το μονοθέσιο και ανυπομονώ να εντατικοποιηθούν οι προετοιμασίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Κατανοώ απόλυτα ότι θα χρειαστώ χρόνο για να συνηθίσω τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσιο και τον σκληρό ανταγωνισμό. Χρειάζεται να είσαι γρήγορος, όπως πάντα, αλλά και να αγωνίζεσαι έξυπνα και αποδοτικά.

 

Motorsports: DTM race Moskau 2016, Felix Rosenqvist

Από τη μεριά της ινδικής ομάδας, ο επικεφαλής της, Dilbagh Gill, δήλωσε:

Καλωσορίζουμε τον Felix Rosenqvist στην ομάδα μας! Ως πρώην πρωταθλητής της Formula 3 και καταξιωμένος οδηγός σε αρκετά πρωταθλήματα, ο Felix έχει αποδείξει τις ικανότητές του σε πολλά επίπεδα και ειδικότερα στους στενούς δρόμους του Macau. Oι στόχοι μας για την τρίτη χρονιά της Formula 3 είναι υψηλότεροι και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί με τον Felix για να τους πετύχουμε.

Όσον αφορά την καριέρα του Σουηδού στο πρωτάθλημα Indy Lights στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αυτή φτάνει στο τέλος της για φέτος. Οι υποχρεώσεις, πλέον, σε DTM και Formula E είναι πολλές, ο νικητής ήδη τριών αγώνων στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα ήθελε να συμμετάσχει μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ενώ δεν αποκλείει, σε δηλώσεις του, την επιστροφή του στις H.Π.Α και στα Indy Cars. O Rosenqvist πραγματοποίησε δοκιμές με την Chip Ganassi Racing στο Mid-Ohio τον Ιούλιο και το πρωτάθλημα των Indy Cars αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις κορυφαίες επιλογές για την καριέρα του.

 

 

 

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...