Ανοίγει παλιότερη υπόθεση της Bosch με αφορμή το dieselgate της VW

Σχετικά άρθρα

029061-bosch-named-world-s-most-admired-automotive-supplier.1-lg

Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν περισσότερα για το σύστημα εξαπάτησης της VW, οι εισαγγελείς ήρθαν αντιμέτωποι με μια παλιότερη υπόθεση στην Γερμανία όπου εμπλέκονταν ένας πρώην υπάλληλος της Bosch, ο οποίος είχε κλέψει το λογισμικό του κινητήρα. Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν την έρευνα των κλεμμένων δεδομένων αλλά δεν έχουν καταλήξει εάν είναι χρήσιμα αυτά τα στοιχεία τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα με την υπόθεση που άνοιξαν οι εισαγγελείς, ο πρώην υπάλληλος της Bosch είχε κλέψει το λογισμικό και είχε σκοπό να το πουλήσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στους βελτιωτές, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, καθώς πιάστηκε και καταδικάστηκε. Το εν λόγω λογισμικό ήταν του 2009-2011, τις χρονιές δηλαδή που η VW είχε τοποθετήσει το παράνομο λογισμικό στους TDI κινητήρες της. Βέβαια, τα στοιχεία αυτά μπορεί απλά να επιβεβαιώσουν τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα και όχι να φέρουν στο φως κάτι νέο.

Σύμφωνα με τον ξένο τύπο, οι αξιωματούχοι της Bosch αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα καθώς η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή. Στις ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων με το παράνομο λογισμικό ήδη έχουν καταθέσει αγωγή κατά της Bosch, καθώς υποστηρίζουν ότι η Bosch συνωμοτούσε με τη VW στην εξαπάτηση των τεστ ρύπων με τη χρήση του παράνομου λογισμικού εδώ και μια δεκαετία. Τέλος, να υπενθυμίσω ότι το παράνομο πρόγραμμα ενεργοποιούνταν αυτόματα όταν καταλάβαινε ότι το όχημα περνούσε τεστ ρύπων με αποτέλεσμα να μην δείχνει τις πραγματικές εκπομπές ρύπων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr