Μια Ferrari 400i λίγο διαφορετική από τις άλλες

Σχετικά άρθρα

Ferrari-400i-1

Η Ferrari 400i, ομολογουμένως δεν πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της εταιρίας. Ήταν σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina και ο εμπρός τοποθετημένος V12 των 4 λίτρων και απόδοσης σχεδόν 310 ίππων, συνεργαζόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο τριών σχέσεων, που εκείνη την εποχή μπορούσες να συναντήσεις και σε αρκετές Jaguar, Rolls Royce ή και Bentley.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα της Ferrari εκείνης της περιόδου, η 400i μπορούσε να χαρακτηριστεί ήρεμη και εκλεπτυσμένη, για όποιον θεωρεί όμως ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι αρκετά, βρέθηκε η απάντηση. Η εταιρία IAG διαθέτει προς πώληση μια Ferrari 400i στην οποία έχουν τοποθετηθεί διπλά τούρμπο και ένα αυτόματο κιβώτιο GM 4L60, τεσσάρων σχέσεων, για να μπορεί να διαχειριστεί την επιπλέον ισχύ.

Πρόκειται για δύο τούρμπο Garret T3 την τοποθέτηση των οποίων ανέλαβε κάποιος κύριος Greg Armstrong. Η διαχείριση του κινητήρα γίνεται από έναν εγκέφαλο της MegaSquirt και όπως είναι φυσικό τα σωθικά του Tipo F101 Colombo V12 αντικαταστάθηκαν με νέα, σφυρήλατα. Ο ίδιος κύριος ήταν υπεύθυνος για το διπλό τούρμπισμα 7 Lamborghini Diablo στις αρχές της δεκαετίας του ’90, συνεπώς φαίνεται να ξέρει καλά τι κάνει. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο σύστημα κλιματισμού αλλά και στις αναρτήσεις.

Το αυτοκίνητο φυσικά απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αυθεντικό, αλλά κάποιοι θα συμφωνήσουν ότι αυτή τη μορφή έπρεπε να έχει εξ’αρχής η 400i. Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση με τη τιμή του να μην ανακοινώνεται. Μια προσφορά όμως ύψους 25.200 δολαρίων δεν έγινε δεκτή.

ΠηγήIAG
ΠηγήeBay

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...