Villeneuve: O Verstappen “προστατεύεται” από την FIA

Σχετικά άρθρα

Jacques-Villeneuve-Australian-F1-Grand-Prix-dxBtLndQGZIx

Γνωστός για την “αθυροστομία” του αλλά και τις non politically correct δηλώσεις του, ο Jacques Villeneuve ρωτήθηκε πρόσφατα για την συμπεριφορά του Max Verstappen λέγοντας κάποια πολύ ενδιαφέροντα, και σωστά κατά την προσωπική μου άποψη, πράγματα.

Μετά και τον αγώνα στο Βέλγιο, ο 18-χρονος Ολλανδός βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο από τους συναδέρφους του, όσο και από τον τύπο, για τις αρκετά επιθετικές κινήσεις του, και τον μη καταλογισμό καμία ποινής.

Ο Villeneuve πιστεύει ότι κυβερνών σώμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι οι βασικοί παράγοντες της κατάστασης και δεν είναι απρόθυμοι να τον τιμωρήσουν, επειδή δεν θέλουν να χάσουν το buzz που κάνει ο μικρός, τονίζοντας:

Το θέμα είναι η FIA, γιατί μοιάζει ότι έχει προστασία. Τον θέλουν να είναι αστέρι. Κοιτάξτε στη Γερμανία. Έκανε δεξιά/αριστερά στην ευθεία, και ο Nico [Rosberg] έχασε το φρενάρισμα του. Άνοιξαν τη γραμμή τους, και ο Nico πήρε ποινή. Για κάτι ακόμη λιγότερο από αυτό [στο Βέλγιο] και δεν ήταν καν δικό του λάθος.

Έτσι, δεν υπάρχει κάτι που είναι λάθος. Δεν γνωρίζω. Είναι κάτι που με θυμώνει, αλλά αυτό έτσι είναι τα πράγματα. Είκοσι χρόνια πριν, κάποιος θα τον είχε βάλει σε ένα δέντρο.

Σχολιάζοντας την οδήγηση του Ολλανδού στο Spa, είπε:

Ήταν πέρα από υπερβολικό. Η εκκίνηση είναι συναγωνισμός. Υπερβολικός, αλλά είναι αγώνας. Και αυτό γιατί κάθε έμπειρος οδηγός, όπως του GP2, ξέρουν ότι αν μπεις στην εσωτερική θα υπάρχει ατύχημα, επειδή δεν υπάρχει πολύς χώρος, Το ξέρεις.

Κυρίως, αν είχες κακή εκκίνηση, απλώς δέξου το. Αλλά αυτό δεν είναι το κακό. Είναι μετά από αυτό, ο ίδιος παραπονιέται για τους άλλους οδηγούς: “Κατέστρεψαν τον αγώνα μου”.

Χαλάρωσε, χαλάρωσε. Ξέρεις ότι πήρες ένα μεγάλο ρίσκο και δεν σου βγήκε. Κατέστρεψες τον αγώνα τους και κατέστρεψες και το δικό σου αγώνα. Αυτό είναι εντάξει. Έτσι είναι η ζωή.

Αλλά αυτό που έκανε στη συνέχεια δεν είναι αποδεκτό. Αυτό που έκανε στον Kimi δύο φορές στην ευθεία, και στον Vettel, επίσης. Απλά ηρεμήστε τον. Θα σκοτώσει κανέναν.

Ο Villeneuve πρόσθεσε ότι κανένας δεν λέει όχι στις σκληρές μάχες στην F1, αλλά υπάρχει ένα σημείο που τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, ενώ τόνισε ότι ο Verstappen δεν νοιάζεται για το αν θα κάνει φίλους στην F1:

Όχι, δεν νοιάζεται Κάτι που είναι οκ. Είναι σωστό.

Αλλά χρειάζεται να έχει λίγο σεβασμό. Επειδή όλοι ζείτε σε αυτό μαζί. Οι οδηγοί πρέπει να έχουν σεβασμό μεταξύ τους. Καλός, σκληρός, δίκαιος ανταγωνισμός, όπως είπε ο Kimi. Ξέρεις ότι οι σκληροί αγώνες είναι καλοί. Αλλά έχε λίγο σεβασμό,

Δεν μπορείς να ωθείς απλά τους άλλους μακριά. Ή να τους κάνεις να πατήσουν φρένο στην ευθεία. Αυτό είναι σούπερ, σούπερ, σούπερ επικίνδυνο. Είκοσι χρόνια πριν, οι οδηγοί τα έλυναν μεταξύ τους.

Για το αν θα μπορούσε να ηρεμήσει; Ο 45-χρονος Καναδός ανέφερε:

Φυσικά και όχι. Γιατί; Κάθε αγώνα που κάνει είναι χειρότερος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...