Η Apple απέλυσε δεκάδες εργαζομένους από το project του αυτοκινήτου της

Σχετικά άρθρα

apple

Η Apple, σύμφωνα με τους The New York Times, απέλυσε δεκάδες εργαζομένους της που βρισκόταν στο τμήμα του αυτόνομου αυτοκινήτου που ετοιμάζει. Σύμφωνα με την έκθεση, οι απολυμένοι εργαζόμενοι δήλωσαν πως η Apple έχει “επανεκκινήσει” το project Titan του αυτόνομου αυτοκινήτου, μιας και η εταιρία από το Κουπερτίνο θέλει να εξετάσει τι θα μπορούσε να κάνει το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο, που δεν θα μπορούσαν άλλες εταιρίες να προσφέρουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple, που έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες προσλήψεις μηχανικών που προηγουμένως είχαν εργαστεί για την Tesla, την Ford, την GM και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, εργάζεται πάνω στο project Titan τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα οι μηχανικοί της δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν σημαντική πρόοδο, παρότι έχουν διεξάγει κάποιες απλές δοκιμές με αυτοκίνητα σε διαδρομές μέσα σε κλειστούς χώρους, αλλά η τεχνολογία που δημιούργησαν απέχει σημαντικά από το να πει κάποιος πως είναι κοντά στο να περάσει στη παραγωγή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Apple τον περασμένο Ιούλιο τοποθέτησε τον Bob Mansfield, ως επικεφαλής του project, αλλά η αποχώρηση του Steve Zadesky οδήγησε σε καθυστερήσεις και εσωτερικές διαμάχες, λόγω των προκλήσεων, όπως το ανέφικτο χρονοδιάγραμμα που ήθελε το Apple Car να βγαίνει στην αγορά το 2020, αλλά τελικά η παρουσίασή του μετατέθηκε για το 2021.

Η Apple δεν έχει έρθει σε συμφωνία με την BMW, με την Daimler και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω διαφωνιών που υπήρξαν στον έλεγχο των δεδομένων, με την αμερικάνικη εταιρία, αν τελικά αποφασίσει να βγάλει στην αγορά ένα αυτόνομο μοντέλο, θα πρέπει να προχωρήσει σε πρωτοφανείς επενδύσεις για την ανάπτυξη και την κατασκευή του οχήματός της.

Έτσι η Apple κάνει ένα βήμα πίσω για να επανεξετάσει την βιωσιμότητα του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου, προτού είναι αργά, ειδικά από την στιγμή που εταιρίες όπως η Google, η Uber, η GM και η VW έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...