Νέα πατέντα από την Ford σχετική με το keyless entry

Σχετικά άρθρα

fordkeyless

Ίσως να μην το γνωρίζεις, εγώ ας πούμε δεν το γνώριζα, αλλά η Ford εδώ και δεκαετίες προσέφερε την δυνατότητα προσαρμογής ενός πληκτρολογίου στην πόρτα όπου με την χρήση κωδικού ο ιδιοκτήτης αποκτούσε πρόσβαση στο όχημα. Το πληκτρολόγιο αυτό παρέμεινε ίδιο για πολλά χρόνια και μόνο πρόσφατα σχετικά έγινε αφής. Τώρα με μια νέα πατέντα που παρουσίασε, αυτό αναμένεται να περάσει στο μπρελόκ-κλειδί. Μάλιστα θα ενσωματώνει τεχνολογία multitouch, όπως των smartphones.

FordKeypadPatent

Αυτό θα επιτρέψει την χρήση κωδικών που δεν είναι αλληλουχία αριθμών αλλά “νευμάτων”. Ο χρήστης θα μπορεί να σύρει τα δάχτυλά του στην οθόνη και να δημιουργήσει αναρίθμητα μοτίβα. Τολμώ να πω, πως η αναγνώριση δακτυλικών θα προστεθεί σύντομα στο σύστημα ασφαλείας της Ford. Πλέον ακόμη και αν χάσεις τα κλειδιά σου θα πρέπει να γνωρίζουν και τον κωδικό, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την παραβίαση.

Επίσης υπάρχουν και άλλα οφέλη όπως το ότι δεν θα ξεχνάς τα κλειδιά εκτός αυτοκινήτου ή ότι δεν θα πατιέται το κουμπί του συναγερμού κατά λάθος. Βέβαια οι hackers ίσως να μπορούν να το παραβιάσουν, αλλά το προφίλ ενός hacker σπάνια ταιριάζει με τα κλεφτρόνια αυτοκινήτων. Έχοντας εξοικειωθεί με τις δυνατότητες των smartphones αντιλαμβάνεσαι ότι η Ford κάνει απλώς ένα βήμα προς τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνουν τα συστήματα ασφαλείας που μέχρι πρότινος βλέπαμε κυρίως σε ταινίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...