Πώς θα είναι τα σπορ ηλεκτροκίνητα στο μέλλον;

Σχετικά άρθρα

thx-sports-car-concept

Καλά θα μου πεις, εδώ καλά-καλά δεν έχουμε δει πως είναι στο παρόν και αναρωτιόμαστε ήδη και για το μέλλον; Οκ, μια γεύση την έχουμε πάρει. Έχουμε δει τα σχετικά ήπιου σχεδιασμού Tesla, ενώ πρόσφατα είδαμε και το νέο Karma. Αν λοιπόν τα θεωρείς συμβατικά, ίσως ανακουφιστείς με την παραπάνω εικόνα.

Αυτή δείχνει το concept ενός σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα έρθει για να ταράξει τα νερά. Ο Ουκρανός σχεδιαστής, Yevheniy Bratchyk, του “THX”, όπως το ονόμασε, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη για τα ηλεκτροκίνητα, τα θέλει πιο σπορ και να διαφοροποιούνται από τη μάζα.

Μάλιστα δηλώνει πως το δημιούργημά του “είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που είναι τρελοί για ταινίες επιστημονικής φαντασίας”. Θα μπορούσε να το πει αυτό κάποιος, εφόσον η σχεδίαση του αμαξιού παραπέμπει πολύ σε διαστημόπλοιο. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως όλα αυτά τα έντονα στοιχεία στοχεύουν στην προσέλκυση του νέου κοινού, από 18 μέχρι 30 ετών. Άλλωστε αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι είναι καθαρά διθέσιο.

thx-sports-car-concept2

Περνώντας σε μερικές λεπτομέρειες επί του σχεδίου, βλέπουμε πως μπροστά έχουμε ένα κομψό και ομοιόμορφο τελείωμα, με δύο φουσκωμένα φωτιστικά σώματα και κάποιες λεπτομέρειες με πράσινο φωτισμό. Δεν ξέρω αν παρατήρησες την έλλειψη παρμπρίζ, αλλά και παράθυρων, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει αυτόνομη τεχνολογία. Είναι όμως σίγουρο πως θα έχει και τη δυνατότητα οδήγησης από τον κάτοχο, αλλιώς ως προς τι όλος αυτός ο αγωνιστικός σχεδιασμός και οι αεροδυναμικές λεπτομέρειες;

thx-sports-car-concept3

Πίσω τώρα βλέπουμε την εκτεταμμένη χρήση ανθρακονήματος. Παράλληλα συνεχίζουν να υπάρχουν οι λεπτομέρειες του πράσινου φωτισμού, που συνδυάζονται με τις εμπρόσθιες αντίστοιχες γραμμές. Εντύπωση κάνει το ένα και μοναδικό κάθετο φως του στοπ φρένων, ενώ το λιτό όνομα της φίρμας κάθεται κεντρικά και σε ψηλή θέση.  Τέλος, δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το εσωτερικό, όμως σύμφωνα με τον σχεδιαστή, δε μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από πολύ εξελιγμένο. Πιστεύει πως το αμάξι του θα μπορεί να είναι στους δρόμους μέχρι το 2030, κινούμενο κυρίως σε αυτοκινητόδρομους, και μεταξύ κέντρων πόλεων και προαστίων.

Προσωπικά το θεωρώ ένα όμορφο και καινοτόμο σχήμα, που σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για κάποιο supercar του μέλλοντος.

ΠηγήBehance.net

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...