Το Tesla Model S στη Γαλλία πήρε φωτιά από κακή ηλεκτρική σύνδεση

Σχετικά άρθρα

model_s_fire

Στα μέσα του περασμένου μήνα, ένα Tesla Model S έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια test drive και σύμφωνα με την εταιρία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μια ηλεκτρική σύνδεση που δεν είχε κουμπώσει σωστά.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε διαδικασία test drive στη Γαλλία και δεν είχε εμπλακεί προηγουμένως σε κάποιο ατύχημα, ούτε προφανώς ήταν συνδεδεμένο με τον φορτιστή την στιγμή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Model S ξεκίνησε να κάνει έναν δυνατό θόρυβο προτού πάρει φωτιά, βγάζοντας την ένδειξη “πρόβλημα με την φόρτιση”, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla, συνήθως αυτή η ηλεκτρική σύνδεση γίνεται από ρομπότ, αλλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είχε γίνει από ανθρώπινο χέρι, ενώ συνέχισε πως δεν έχει υπάρξει άλλο παρόμοιο περιστατικό σε μοντέλο της. Η Tesla δεν έχει δηλώσει μέχρι στιγμής, γιατί η συγκεκριμένη σύνδεση έγινε από ανθρώπινο χέρι και όχι από ρομπότ, το οποίο θα εφάρμοζε αυτόματα την σωστή ροπή σφίξης.

ΠηγήFOX News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...