Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής πλήττει εκ νέου την Suzuki

Σχετικά άρθρα

suzuki logo

Οι  Ιαπωνικές φορολογικές αρχές, μετά από έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν πως η εταιρεία της Suzuki έχει αποκρύψει για παραπάνω από δύο χρόνια, έσοδα ύψους 3 εκατομμυρίων. δολαρίων. Τώρα η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφή φόρων, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου προστίμου για τη φοροδιαφυγή που έκανε.

Μέσω ανταλλακτικών των αγώνων μοτοσυκλετών η φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με το φορολογικό καθεστώς της Ιαπωνίας, τα αχρησιμοποίητα ανταλλακτικά θεωρούνται στο “στοκ” μιας επιχείρησης και δεν λαμβάνονται υπόψη ως έξοδα, εκτός κι αν χρησιμοποιηθούν ή απομακρυνθούν/πεταχτούν.

Η Suzuki τώρα, κατηγορείται ότι απέκρυψε έσοδα, καθώς έδειχνε ανταλλακτικά, που προοριζόταν για μηχανές αγώνων, ως έξοδα. Αυτά τα είχε στο στοκ της ακόμη, χωρίς να τα έχει ποτέ χρησιμοποιήσει ως όφειλε, προκειμένου να αποτελούν όντως κόστος. Με λίγα και απλά λόγια, εμφάνιζε ένα ψεύτικο κόστος, το οποίο την ελάφρυνε από φόρους.

Βρέθηκε ακόμη, πως η μεγάλη ιαπωνική φίρμα, παρουσίαζε επίσης έξοδα στον τομέα της ανάπτυξης, χωρίς τα project να είναι ολοκληρωμένα, κάτι που επίσης είναι αντίθετο με τη νομοθεσία.

Τι δηλώνει για το θέμα η Suzuki

Η εταιρεία που έχει βάση την Επαρχία της Shizuoka, έχει έσοδα από πωλήσεις που ανέρχονται σε σχεδόν 30 δις δολάρια. Ισχυρίζεται πως υπήρξε “κακή επικοινωνία” για το θέμα μέσα στην εταιρεία και ούτε λίγο ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησε -εις μάτην- να πείσει ότι όλα αυτά οφείλονται σε “λογιστικά σφάλματα”. Παρόλα αυτά, στέλεχος της εταιρείας δήλωσε πως παρά το ότι “διαφωνούν” με τις φορολογικές αρχές, έκαναν την διόρθωση και θα πληρώσουν το πρόστιμο.

Osamu Suzuki (1)

Όλο αυτό έρχεται να προστεθεί στο σκάνδαλο με τη χειραγώγηση των τιμών κατανάλωσης καυσίμου από τη Suzuki, παρουσιάζοντας χαμηλότερες τιμές από τις πραγματικές, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του επί 40-χρόνια CEO της φίρμας, Osamu Suzuki και έχει πλέον δημιουργήσει μεγάλο πονοκέφαλο στα διοικητικά στελέχη, ειδικά τώρα που βλέπουν τη Mitsubishi μετά το παρόμοιο σκάνδαλο και τα προβλήματα που έχει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...