VW: Νέα εταιρία προστασίας των αυτοκινήτων της από κυβερνοεπιθέσεις

Σχετικά άρθρα

Hacking-Car

Έχουμε αναδείξει αρκετές φορές τελευταία το πρόβλημα των επιθέσεων από χάκερς, στα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα. Ένα από τα βασικότερα ήταν αυτό της FCA, ενώ και η VW είχε θέματα με το εκτεθειμένο σύστημα κλειδώματος.

Όσο προχωράμε όμως, τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Το ίντερνετ κοντεύει να μπει στο αμάξι, και αν όχι, σίγουρα η συνδεσιμότητα με το smartphone, είναι επικίνδυνη. Από την άλλη δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που είδαμε πως στο κοντινό μέλλον τα αμάξια μας θα παίρνουν ενημερώσεις ΟΤΑ. Παράλληλα, η εισαγωγή της αυτόνομης οδήγησης είναι πλέον γεγονός και εκεί κρύβονται πολλά προβλήματα, καθώς φαντάζει εφιάλτης η δυνατότητα κακόβουλης εισχώρησης στο σύστημα, με σκοπό τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η μεγάλη γερμανική φίρμα τώρα, έτρεξε να προλάβει τις εξελίξεις. Έτσι, προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας εταιρείας με το όνομα CyMotive Technologies και με σκοπό την ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας για τα αυτοκίνητα που θα έχουν σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά και τα αυτόνομα. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως η VW δεν πήγε σε κάποια άλλη εταιρεία του χώρου για την σύναψη κάποιας κοινοπραξίας, αλλά άγνωστο πώς, προσέγγισε τον πρώην επικεφαλής των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών, Yuval Diskin, μαζί με δύο, ανώνυμους μέχρι στιγμής, πρώην συναδέλφους του στην ίδια Υπηρεσία.

Η συμβολή των προσώπων είναι παραπάνω από συμβολική, εφόσον πρόκειται να έχουν στην κατοχή τους το 60% των μετοχών, ενώ ο γερμανικός κολοσσός θα έχει το υπόλοιπο 40%. Για αρχή μάλιστα, τα γραφεία της εταιρείας θα στεγαστούν στο Tel Aviv, ενώ αργότερα θα ανοίξουν και στο Wolfsburg, με τον Y. Diskin να καθίζει στην καρέκλα του Προέδρου της εταιρείας.

Αν αναρωτιέσαι προς τι η επιλογή της συγκεκριμένης χώρας, πρέπει να σου πως ότι το Ισραήλ είναι πρωτοπόρο παγκοσμίως στην ασφάλεια από κυβερνοεπιθέσεις και η χώρα έχει αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Η VW τώρα από την πλευρά της, φαίνεται να ετοιμάζει τον δρόμο για να υποδεχτεί το αυτόνομο της όχημα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, κάνοντας μια σωστή και εντυπωσιακή κίνηση, η οποία θα αυξήσει γενικότερα την ασφάλεια σε αυτά τα ευαίσθητα μέχρι στιγμής σημεία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...