Mercedes 280 SE 3.5 Cabriolet του 1970: Μια κυρία από τα παλιά

Σχετικά άρθρα

1970-mercedes-benz-280-cabriolet-0

Υπάρχουν μερικά δημιουργήματα της αυτοκίνησης που αποκτούν άλλη αξία και όψη μέσα στον χρόνο. Ένα τέτοιο είναι και μια από τις 1.232 χειροποίητες Mercedes 280 SE 3,5 Cabriolet που κατασκευάστηκαν το διάστημα 1969-1971. Το γερμανικό τετραθέσιο Cabriolet κατασκευάστηκε το 1970 και σύμφωνα με τον πωλητή είναι μία από τις 68 που έχουν το τιμόνι τους στην δεξιά πλευρά, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο σπάνια. Πρόκειται ίσως για την μοναδική δεξιοτίμονη που σώζεται σήμερα, σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη.

Η χειροποίητη κυρία πληρούσε όλα τα υψηλά στάνταρ εκείνης της εποχής ώστε να ανταγωνίζεται επάξια την Rolls Royce και την Bentley στην αρχοντιά και στο κύρος.  Μετά την περιποίηση της Sleeping Beauties of Brisbane στην Αυστραλία, η Mercedes Benz 280 Cabriolet κατάφερε να επανέλθει πλήρως στην εργοστασιακή της κατάσταση. Εξωτερικά, είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα ενώ το εσωτερικό της είναι ντυμένο με κόκκινο δέρμα που κάνει αντίθεση με το μαύρο εξωτερικό. Επιπλέον, διαθέτει υφασμάτινη οροφή έξι στρωμάτων η οποία προσφέρει τέλεια ηχομόνωση, ηλεκτρικά παράθυρα και υδραυλικό τιμόνι.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο μεταξένιος V8 των 3,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 286 Nm ροπής, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων, επιτυγχάνοντας μια τελική της τάξης των 210 χλμ/ώρα, τιμή άκρως εντυπωσιακή για την φύση και την εποχή της μαύρης κυρίας.

Την πώληση έχει αναλάβει η Hexagon Classics και για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να την επισκεφτεί στην κεντρική της αντιπροσωπεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να διαπιστώσει την υπεράριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται καθώς και την διαδικασία της αποκατάστασής της μέσω του φωτογραφικού υλικού που διατίθεται. Τέλος, η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά αναμένεται να κυμανθεί στις 200.000-400.000 ευρώ με έξτρα μπόνους το αυθεντικό βιβλίο οδηγιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...