Η Tesla στα μαχαίρια με την Mobileye

Σχετικά άρθρα

tesla autopilot (2)

Η Tesla συνεργαζόταν για χρόνια με την Mobileye, αλλά η μεταξύ τους συνεργασία σταμάτησε λίγο μετά το δυστύχημα του Model S που είχε ενεργοποιημένο το Autopilot. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla που μίλησε στο Reuters, η Mobileye δεν ήταν ευτυχής όταν έμαθε πως η Tesla αποφάσισε να αναπτύξει τα δικά της chip για το Autopilot. Όπως είπε ο εκπρόσωπος, η Mobileye προσπάθησε να αναγκάσει την Tesla να διακόψει την εξέλιξη των chip, ενώ ζήτησε περισσότερα χρήματα από την Tesla, με την εταιρία του Elon Musk να πρέπει χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της και στο μέλλον.

Ωστόσο όταν έβλεπε πως δεν κατάφερνε το σχέδιο της, η Mobileye, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Tesla, έβγαλε την ανακοίνωση πως διακόπτει τη συνεργασία με την Tesla, κάνοντας δηλώσεις πως η διακοπή της συνεργασίας οφείλεται στις ανησυχίες που έχει σε ότι έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας του Autopilot. Η Mobileye απάντησε στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Tesla λέγοντας πως η εταιρία του Musk πήρε “επικίνδυνες ελευθερίες” στο Autopilot και αγνόησε τις προειδοποιήσεις των συνεργατών της για την ασφάλεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το δυστύχημα με το Model S. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Mobileye, το Autopilot της Tesla δεν έχει σχεδιαστεί για να καλύψει όλες τις πιθανές καταστάσεις σύγκρουσης με ασφαλή τρόπο. Τόνισε, πως πρόκειται για ένα σύστημα υποστήριξης του οδηγού και όχι για ένα σύστημα χωρίς οδηγό, προτείνοντας στους κατόχους των Model S και Model X που εξοπλίζονται με το σύστημα Autopilot να έχουν μονίμως τα χέρια τους στο τιμόνι.

Tesla Powerpack

Στις σχετικές ειδήσεις, ο hacker Jason Hughes ανακάλυψε πως η κάμερα που χρησιμοποιεί το Autopilot καταγράφει αυτόματα και video μικρού μήκους σε περίπτωση ατυχήματος. Τέλος η Tesla ανακοίνωσε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου στον κόσμο. Το σύστημα Tesla Powerpack θα είναι 80 mWh και δημιουργείται στον υποσταθμό Southern California Edison Mira Loma στη Νότια Καλιφόρνια. Το Tesla Powerpack είναι μια τεράστια συστοιχία μπαταριών, με την Tesla να μπορεί να την κατασκευάσει αναλόγως το μέγεθος που επιθυμεί ο πελάτης. Το συγκεκριμένο Tesla Powerpack θα τροφοδοτεί το δίκτυο με ενέργεια κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής και θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει με ηλεκτρικό ρεύμα 2.500 σπίτια για μια ημέρα. Σύμφωνα με την Tesla, αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία ενός “αμφίδρομου, ευέλικτου δικτύου που είναι απαραίτητο για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...